Takavut'tan şok iddia: Triatlon'un iptal edilme sebebi parasızlık değil

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali TAkavut iptal edilen organizasyonların nedeninin para olmadığını iddia etti ve Triatlon Federasyonu Başkanı'na, "Neden iptal edildiyse açıklayın" dedi.

Takavut'tan şok iddia: Triatlon'un iptal edilme sebebi parasızlık değil
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut bugün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı sonrası bir basın açıklaması yaptı. Takavut, ilk olarak Alanya'nın en önemli gündem maddelerinden olan 'Uluslar Arası Dağ Bisikleti Yarışları' ve 'Triatlon'a değindi. Takavut bu organizasyonların iptal edilmesinin Alanya için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. 

"BÜTÇE YÖNÜ VARSA ALANYA KARŞILAR"

"Alanya buradan çok şeyler kazandı." diyen Takavut, "Çünkü dünya bazında Alanya tanıtıldı. Tabi ki Alanya’nın tanıtıma çok ihtiyacı var. Niye? Çünkü Alanya bir turizm kenti, dünyaya açılan bir pencere. Yalnız nedendir bilmiyoruz, yapılan açıklamalar çok bizi tatmin etmediği için bizim de bazı kuşkularımız var. Bütçe yönü diye ortaya bir şey atıldı. Ancak işin aslında temelinde bütçe yönü yok. Eğer işin bütçe yönü varsa; Alanya halkı, Alanya’daki sivil toplum kuruluşları, dernekler bu işi karşılayabilecek güçte." dedi. 

"KENDİ BİNDİĞİMİZ DALI KESİYORUZ"

İşin başka bir yönü olduğunu iddia eden Takavut açıklamalarına şu şekilde devam etti: 

"Federasyonun başındaki yetkili kişi bu işin Avrupa ile olan ilişkilerin sanki devam etmemesi açısından, ‘Biz işte Avrupa’ya bu şekilde derste veririz’ şeklindeki düşüncesinden kaynaklanan bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bu eğer böyleyse çok acı. Bizim bu tür yarışmalara ihtiyacımız var. Alanyamızı tanıtmaya ihtiyacımız var. Bakın son 2 yıldır Alanya’nın başına gelenleri çok yakından izliyoruz, sizler de izliyorsunuz. Alanya’nın temel gelir kaynağı olan turizm neredeyse can çekişiyor. Otellerde her zaman söylediğim gibi bir miktar doluluklar var ama gelir düzeyine baktığımız zaman doluluğun yarı yarıya düşüşü var. Esnafımız dersek; çevredeki esnaflarla konuştuğumuz zaman esnafların işi çok kötü, esnaflar perişan ya dükkanı kapatıp gidiyor ya icralık duruma düşmüş. Alanya gerçekten bu bahsettiğimiz işte 'Uluslar Arası Dağ Bisikleti Yarışları' olsun 'Triatlon' olsun hatta bu organizasyonları daha da çoğaltmamız gerekiyor Alanya için. Alanya’yı dünyaya daha iyi tanıtmamız gerekiyor ki, dünyadaki tatile çıkacak vatandaşlar Alanya’yı görsünler bu reklam sayesinde ve Alanya’yı tercih etsinler ama biz bindiğimiz dalı kesiyoruz. Bütün bu gelişmelerin önüne set çekiyoruz. Buradan tekrar çağrı yapıyoruz. Federasyon Başkanı’nın net bir şekilde bu yarışmaların iptal gerekçelerini açıklamaları gerekir ki Alanya halkı da bu konuda tatmin olsun."

"CUMHURİYET'TEN NİYE KORKULUYOR?"

'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı' ibaresinin 'Türkiye Cumhurbaşkanlığı' şeklinde değiştirildiği yönünde son günlerde çıkan haberlere de yanıt veren Takavut, "Şimdi de savunucular söyle bir şeye geçmişler; "Geçmiş zamanda da bu şekilde söylendi" deniyor. Biz geçmiş zamana bakmıyoruz biz önümüze bakıyoruz. Bizim sıkıntımız şu; cumhuriyet sözcüğünden bu kadar niye korkuluyor? Bundan gurur duymamamız gerekirken cumhuriyet sözcüğünden böyle niçin çekindiklerine anlam da veremiyoruz. Umarız kamuoyunun gösterdiği bu tepki karşısında gururla söyleyeceğimiz 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı' tabiri geri gelir." diye konuştu.

TÜM ALANYA'YI ADALET KURULTAYINA DAVET ETTİ

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan bir 'Adalet Yürüyüşü' başlatmıştı. İstanbul Maltepe'de son bulan yürüyüşe onbinlerce vatandaş destek vermişti. 'Adalet Yürüyüşü'nün ardından CHP Genel Merkezi şimdilerde 'Adalet Kurultayı' yapmaya hazırlanıyor. 26-29 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de yapılacağı bildirilen 'Adalet Kurultayı'na Alanya CHP İlçe Örgütü'de katılacak. İlçe Başkanı Ali Takavut, tüm vatandaşları 'Adalet Kurultayı'na davet etti. Takavut, ayrıca Alanya'dan Çanakkale'ye 'Adalet Kurultayı' için otobüs kaldıracaklarını söyledi. Otobüs 25 Ağustos Cuma günü saat 15.00'da CHP İlçe Binası önünden kalkacak. Katılmak isteyen vatandaşların CHP Alanya İlçe Örgütü'ne kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. 



Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 13:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83