Takavut: Toklu'nun açıklaması talihsizlik

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Ak Partili Toklu'nun sözlerini talihsizlik olarak değerlendirdi ve "Bu imzaların da muhakkak bir karşılığı vardır." dedi.

Takavut: Toklu'nun açıklaması talihsizlik
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nı bugün gerçekleştirdi. Parti binasında İlçe Başkanı Ali Takavut başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündeme dair önemli konular masya yatırıldı. 

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Takavut, ilk olara 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü şu sözlerle kutladı:

"10 Ocak'ta çıkarılan bir yasayla haber yapma sendikalar üye hakkı verilmişken bugün gelinen noktada bunların nerdeyse hepsi alınıyor. Bugün bazı gazeteciler yazdıkları nedeniyle hapishanede. Size toplumun yararlarını düşünerek size haber yapma özgürlüğü verildi. Eğer hükümet yanlısı değilseniz, en ufak eleştiride bile hakkında soruşturma açılıyor ve tutuklanıyorsunuz. Böyle şeylerle karşılaşmamanızı diliyorum. Alanya basınıyla gururlanıyoruz. Sizler kaliteli seviyeli bir yayın yapıyorsunuz. Bu şekildeki davranışlarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum" dedi."

"TOKLU'NUN AÇIKALAMASI TALİHSİZLİK"

Takavut daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun açıklamalarını değerlendirdi. Toklu'nun "Biz Alanya'ya il sözü vermedik." demecini talihsizlik olarak değerlendiren Takavut, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakan iken, 'Alanya Süper Lig'e çıksın biz Alanya'yı il yapacağız' demişti. Bu siyasi irade ile olacak bir şey. Biz sadece uyarırız. Bu imzaların da muhakkak bir karşılığı vardır. Şu anki siyasi irade de belli. Siyasi irade bir karar alır sabah Alanya il olur." diye konuştu.

BAHÇELİ ELEŞTİRİSİ

Takavut daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık için aday çıkarmayacaklarını ve Ak Parti'yi destekleyeceklerini açıklaması hakkında konuştu. Takavut, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'MHP yeni bir cumhurbaşkanı çıkarmayacak, ben de aday olmayacağım' dedi. MHP ve CHP, Türkiye'nin vazgeçilmezleri. Siz cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaksanız ilerde sizin hükümet kurma ve ülkeyi yönetme amacınız yok demek. Bu gelinen noktada MHP'nin artık hükümet olma gibi bir hedefi yok. Biz saygı duyacağız ancak şunu da herkes iyi bilmeli: Bir siyasi partiyle koalisyon ittifak yapacağına başkanları karar vermemeli. Bizim kiminle ittifak, koalisyon yapacağımıza kimse karar veremez." şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 13:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83