Takavut zabıtaya saldıranları kınadı

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan zabıta memuru Ahmet Top’a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak saldırıyı yapanları kınadı.

Takavut zabıtaya saldıranları kınadı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe Başkanı Ali Takavut’un katıldığı toplantı da gündeme dair konular ele alındı. Takavut toplantı sonrası bir basın açıklaması yaptı. 

SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM

Takavut ilk olarak ‘Yeni devlet kuruluyor, bu devletin başı da Recep Tayyip Erdoğan’dır’ çıkışı ile son günlerde ülke gündeminde sıkça tartışılan Ayhan Oğan’a değindi. Takavut, “29 Ekim 1923 yılında kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yok sayıyor, yeni bir devletin kurulduğundan bahsediyor bu şahıs. Ya tarih bilgisi sıfır veya bu ülke gerçeklerini görmeyen bu şahsın bu şekilde Türkiye Cumhuriyeti’ni yok sayarak yeni bir devlet kuruldu demesi çok üzücü bir olay. Ülkedeki tüm vatandaşlarımızın bu konu üzerinde gerçekten kendi aralarında ne oluyor diye birbirlerine sormaları gerekir. Amaç burada Türkiye Cumhuriyeti ile yani cumhuriyetin değerleri ile bir hesaplaşma olayıdır. Biz de şunu söylüyoruz: Yeni bir devlet kurulması için yeni bir toprak alınması gerekir. Bu devlet öyle kendiliğinde kurulmadı. Kocaman Osmanlı İmparatorluğu yıkıldı. Yerine Atatürk’ün önderliğinde onun silah arkadaşlarıyla beraber tüm dedelerimiz, atalarımızın, o günkü milli mücadeleye katılan tüm vatandaşlarımızın kanları pahasına bir Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş Kurtuluş Savaşı verilmiş ve kurulmuştur bu ülke. Dünya da tek örneği olan ülkeyiz biz Türkiye Cumhuriyeti olarak. Şunu iyi bilsin o vatandaş, burada bu ülkenin sınırlarını çizen ulusal devlet oluşmasını sağlayan kişilerin torunları olarak bizler asla sapık düşüncelere izin vermeyeceğiz. Bunu çok açık ve net söylüyorum buradan da o vatandaşı kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarını, hakimlerini göreve davet ediyorum. 

SALDIRIYI YAPANLARI KINIYORUM

Geçtiğimiz hafta Alanya Zabıta Memuru Ahmet Top’a yapılan saldırı haberi ile sarsılmıştı. Hakan S. İsimli vatandaş zabıta memuruna saldırarak onu üç yerinden bıçaklamıştı. Olayla ilgili açıklamalar gelmeye devam ederken bir açıklamada CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut’tan geldi. Takavut saldırıyı yapanları şu sözlerle kınadı:
"Biliyorsunuz geçen hafta bir zabıta memurumuza bir saldırı oldu. Tabi ki bu saldırıyı da biz buradan kınıyoruz. Kim yapmışsa hangi amaç uğruna yapmışsa bilmiyoruz. Zabıta memurlarımız özellikle yaz aylarında, turizmin çok hareketli olduğu şu dönemlerde çok ciddi bir şekilde gecelerini gündüzlerine katarak özverili bir şekilde Alanya’ya gelen müşterilerin rahat etmesi adına çevre temizliği adına, güvenliği adına bir çalışma yapıyorlar. Bizler vatandaşlar olarak bu memurlarımızın işlerini zorlaştırıcı değil aksine onlara yardımcı olmamız gerekir ki daha güzel işler yapsınlar. Çünkü onlar gerçekten zaman zaman ailelerine bile hasret kalıyorlar Alanya’da huzurun sağlanması, temizliğin sağlanması gibi konuları da var güçleri ile çalışıyorlar. Bu olayı kınıyoruz. Buradan tekrar Ahmet Top zabıta memurumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

TAKAVUT'TAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

Bu hafta içerisinde açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın sonuçları hakkında konuşan Takavut öğrencilere tavsiyeler verdi. “Türkiye’de öğrencilerimizin bir kısmı çeşitli fakültelere yerleştiler, bir kısmı ise yerleşemedi. Sınavlarında başarılı olamadılar daha doğrusu. Buradan bu başarıyı sağlayan öğrencilerimizi kutluyorum. Ailelerine hayırlı olsun diyorum. Ancak başarısız olan öğrencilerimize bu her şeyin sonu değildir diyorum. Önümüzdeki yıllarda eksiklerini tamamlayarak, hangi konuda matematik mi, fizik mi, sosyal bilgiler mi, edebiyat mı? Hangi konularda eksikleri varsa, bu konularda eksiklerini tamamlayarak önümüzdeki yıllarda başarılı olacaklarına inanıyorum. Hiç morallerini bozmasınlar; bizde bu sıralardan geldik geçtik. Çok yakından bildiğim için içinde yaşadığım için söylüyorum bende. Tabi ki stres olacaktır, aileler üzüleceklerdir. Ama özellikle anne babalara sesleniyorum: Sakın çocukların üzerinde kazanmadı diye herhangi bir baskı kurmayınız, onları kucaklayınız.. Onlar muhakkak önümüzdeki yıllarda başarılı olacaklardır. Hepsi birbirinden değerli kardeşlerimiz, öğrencilerimiz. Önümüzdeki yıllar için onlara da başarılar diliyorum ama şunu da eklemek istiyorum. Biliyorsunuz Alanya2da üniversitelerimiz var ve bu üniversitelerde bir sürü fakültelerimiz var. Bu fakülteleri kazanan Türkiye’nin doğusundan, batısından tüm illerden öğrencilerimiz gelecekler buraya. Bizim gençlik kollarımız ve kadın kollarımız biz ilçe örgütü olarak da bu dışarıdan gelen öğrencilerimizin, gerek fakültelere kayıt konusunda, gerek rehberlik konusunda, gerek burada yurt konusunda bize başvurdukları takdirde bizde hem gençlik kolları, hem kadın kolları hem de ilçe örgütü olarak elimizden gelen tüm yardımı yapacağımızı buradan duyuruyorum. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 14:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83