'TARIMDA BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZIYORUZ'

AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Hüseyin Samani tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Samani, tarım sektörünün giderek geliştiğine dikkat çekerek, "Özellikte Antalya'da bu alanda bir çok başarı hikayesi yazılıyor" dedi.

'TARIMDA BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZIYORUZ'
Tarım sektörünün paydaşları, istişare toplantısında bir araya geldi. Tarımla ilgili konuların görüşüldüğü toplantıya Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Üyesi AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Hüseyin Samani, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, TARSİM Bölge Müdürü Mustafa Değer, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İbrahim Kamil Kabalar, Fidebirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mümin Şahin, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, özel sektör temsilcileri, oda ve birlik başkanları katıldı.   

"SEKTÖR OLARAK SIRT SIRTA VERMELİYİZ"

Tarım sektörünün her türlü koşuldan etkilenen çok zor bir sektör olduğuna dikkat çeken Hüseyin Samani, kendisinin de ziraatçı olduğunu belirterek sektörü yakından bildiğini söyledi. Samani, "Beraber olmamız ve sırt sırta vermemiz gerekli. O zaman daha da başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

"TARIMDA ÖNEMLİ BİR İVME YAKALADIK"

Antalya'nın tüm sektörlerin çabası ile tarımda başarılı bir il konumuna geldiğine işaret eden Samani, tarımda önemli bir ivme yakalandığını kaydetti. Samani, "Toplam tarımsal üretim anlamında Türkiye dünyada 11’nci sıradan 7’nci sıraya, Avrupa'da ise 4’üncü sıradan birinci sıraya yükseldi. El birliği ile ilaç kalıntısı sorununu çözdük. İlaç kalıntı oranı yüzde 20'lerden yüzde 1 seviyesine düştü. Bunlar birer başarı hikayesidir" dedi.

"FİDE VE TOHUM ÜRETİMİNDE SÖZ SAHİBİYİZ"

Fide ve tohum sektöründe gelinen noktayı da değerlendiren Samani, 1990'lı yıllarda özellikle herkesin kendi fidesini kendisinin yetiştirdiğini, sonrasında ise fide üretim tesislerinin ortaya çıktığını ve artık Antalya'nın fide üretiminde bir numara olduğunu ifade etti. En önemli başarılardan bir tanesinin de yerli tohum üretimi olduğunu söyleyen Samani, "Hibrit tohum üretenleri kutluyorum. Şimdi bir çok üreticimiz yerli tohumu tercih ediyor. Şu an özellikle İsrail'in tohumculuktaki payı aza indi. Yerli tohum kullanımı yüzde 67'lere çıktı" dedi.

Antalya'da özellikle kırsal kalkınmayı destekleme fonundan 35 civarında soğuk hava deposu ve tesis yapıldığını hatırlatan Hüseyin Samani, hibe yoluyla yapılan bu tesislerin sayısının artmasıyla sekörün daha da gelişeceğini belirtti.  

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 13:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83