Toklu: Alanyamıza yapılan her yatırımın takipçisiyiz

Toklu: Alanyamıza yapılan her yatırımın takipçisiyiz
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, bugün Demirtaş Mahallesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan ve bölgenin su sıkıntısına çare olacak yeni hattın döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Toklu yapılan incelemeler sonrası yaptığı açıklamada;
“Dim Barajı Sulaması 2. Kısım Çalışmaları kapsamında bugün DSİ Şube Müdürümüz Ali Osman Aslan, Belediye Meclis Üyeleriz, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, bölge Muhtarlarımız ve Mahalle Başkanlarımızla birlikte Demirtaş Mahallemizde devam eden ve Kargıcak, Seki, İshaklı, İspatlı, Aliefendi, Demirtaş, Keşefli, Yeşilöz, Uğrak ve İmamlı Mahallelerini ilgilendiren sulama suyu boru hattı çalışmalarını yerinde inceledik. Demirtaş Mahallemizde 1000 mm çelik ana hat üzerinde montaj çalışmaları devam ediyor ve Aliefendi Mahallesi yolunda yedek hatlarda 700 mm çelik boru montajları devam etmektedir. Küçük çaplı yedek hatlar için HDPE boru montaj ekibi kuruldu. Pompaj sulama hattında 80 bin 77 m boru döşenecek. Bu işlem tamamlandığında çok büyük bir alana sulama imkanı sağlanacak ve yıllık 19 milyon TL gelir artışı elde edilecek. Toplamda 2 bin 65 hektar alan sulamaya açılacak. Şu ana kadar 80 bin 77 metrelik hattın yüzde 55'ı bitti. 555 adet yapılacak olan sanat yapılarının da yüzde 10’luk kısmı tamamlandı. Bu oranlar toplam işin yüzde 30’luk kısmının tamamlandığını gösteriyor. Devletimizin desteği , ekiplerimizin gayreti ve özverili çalışmaları ile çalışmalara hız vererek bir buçuk yıl içerisinde yüzde 100’e ulaşmayı hedefliyoruz ve bölgelerimizin su sıkıntılarını son bulduracağız. Alanya'mızda yapılan her yatırımın yakınen takipçisiyiz.
Bölgemizde ki çalışmaları yakında takip eden ve çözüm noktasında her türlü imkanı sağlayan başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve tüm bölge milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021, 14:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83