Toklu'dan Karadağ'a yanıt var

Toklu'dan Karadağ'a yanıt var
CHP’li Karadağ’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eleştirilerine Ak Parti İlçe Başkanı Toklu’dan yanıt geldi. Toklu, “Coşkun Bey’in yaptığı bu açıklama talihsiz değil, art niyetlidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayı hedef alan CHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Coşkun Karadağ, “Hiçbir zaman kadınlarımızı örtüsünden dolayı hiç kimsenin aşağılayıcı cümleler kullanmaya hakkı yok” demişti. Karadağ’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu’dan yanıt geldi.

“TALİHSİZ DEĞİL, ART NİYETLİ”

Başkan Toklu açıklamasında, “Gerek iş hayatlarında, gerek eğitim hayatlarında kişisel tercihleri ve inançları gereği başını örtmek isteyen tüm kadınlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle bugün ülkemizde bunu bir polemiğe dönüşmeden; istedikleri şekilde iş hayatlarına, eğitim ve sosyal yaşantılarına devam etmektedirler. Coşkun Karadağ'ın türbanlı kadınlarımız hakkında yapmış olduğu açıklama kesinlikle talihsiz değil, art niyetlidir. Tüm türbanlı kadınlarımızın özgür hakları, Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek iradeleri ve öncülüğüyle güvence altına alınmıştır. Biz sadece türbanlı kadınlarımızın değil tüm kadınlarımızın Türkiye Cumhuriyetinde eşit haklar çerçevesinde yaşaması çabasındayız.” dedi.

SMA HASTALIĞI PROVOKE EDİLİYOR

Başkan Toklu açıklamanın devamında son günlerin en önemli konusu SMA hastaları ile ilgili bir açıklama yaparak, “SMA hastalarıyla ilgili provoke edilmeye çalışılan konu ise gerçek dışı ve yalandır. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Türkiye’nin sağlık sisteminin kusursuz bir şekilde hizmet ederek hiçbir vatandaşımız mağdur kalmadan, herkese hizmet verilebilmektedir. Genel Sağlık Sigortası ile ülkemizdeki vatandaşların yüzde 99’u ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Tüm dünyada SMA hastaları için kullanılan ilaç Sağlık Bakanlığı’nın yurt dışından getirilecek ilaçlar listesinde yer almaktadır. Bu ilaç Bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak getirilmekte ve hastalarımıza ulaştırılmaktadır. İlaçların yanı sıra SMA hastalarına hepsi tüm tetkik ve tedavi ücretsiz olarak sağlanmaktadır. SMA Tip 1 hastaları 2017, SMA TİP 2 ve 3 hastaları 2019’dan beri Sağlık Uygulama Tebliği kapsamındadırlar. Bu hastalıkla ilgili bugüne kadar ödenen tutar da 2 Milyar TL’yi aşmıştır. Devletimiz daima tüm vatandaşlarımızın yanındadır.” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2021, 23:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83