Toklu'dan riskli bina açıklaması

Toklu'dan riskli bina açıklaması
İzmir depreminin riskli binalarla ilgili çalışma yapılması gerektiğini gösterdiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, “Alanya’da binaların revize edilip yenilenmesi süreçlerini takip ediyoruz ama gönül ister ki bu çalışmalar parsel bazında değil, ada bazında olmalı” dedi.

AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasında düzenlenen toplantıya belediye meclis üyeleri de katıldı. Toplantıya başkanlık eden İlçe Başkanı Mustafa Toklu, İzmir depremi sonrası bu gibi felaketlerin neler doğurabileceğini gördüklerini söyledi. Toklu, “Can kayıplarının olması bizleri derinden üzdü ama ilerleyen saatlere rağmen vatandaşların kurtarılması da umudumuzun artması ve moralimizin düzelmesine vesile oldu. İnşallah İzmir ile ilgili çalışmalarımızı da önümüzdeki günlerde ilçe teşkilatı olarak yapacağız. Bu deprem bir kez daha riskli binalarla ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini gösterdi. Alanya’da bilindiği üzere birçok binanın tekrar revize edilip yenilenmesi gibi süreçleri yakinen takip ediyoruz ama gönül ister ki bu çalışmalar parsel bazında değil, ada bazında olmalı. Bu bundan sonra yapılacak binaların daha sağlıklı olması hem de bugüne kadar gelmiş olan çarpık yapılaşmanın bundan sonraki süreçte bir nebze de olsa düzenli şekilde olması adına önemli. Tüm kurumların, yetkililerin bu konu ile ilgili çalışmaları hızlandıracağını ümit ediyoruz. AK Parti İlçe Teşkilatı olarak bu konuda yapılması, hazırlanması gereken tüm raporları gerekli mercilere ileteceğimizi vatandaşlara duyurmak istiyoruz” dedi.

“BELEDİYE VE DİĞER KURUMLARLA GÖRÜŞECEĞİZ”

Alanya’daki kentsel dönüşümlerin parsel bazlı yerine ada bazlı olması konusunda yerel yönetimin bir yaptırımı olup olamayacağı da sorulan Toklu, “Bunların hukuki ve teknik sürecinin değerlendirilmesi ve bu yaptırımların temelinde hukuki ve teknik olarak bazı notlara değinmesi, ayaklarının üzerine basması gerekiyor. Aslında biz bunlara kentsel dönüşüm de diyemeyiz. Çünkü parsel bazında yapılan çalışmalar kentsel dönüşüm niteliğini kapsamamakta. Bunların minimum ada bazında yapılması ve yapılabiliyorsa ada bazından yapılacak çalışmaların vatandaşı teşvik edici noktalarda neler yapılabilir? Bununla ilgili çalışmalar yapabilir. Biz daha önceki dönemlerde meclis üyelerimizle bu konuyu defalarca istişare ettik. Önümüzdeki günlerde de bunlarla ilgili yapılabilecek bir şey varsa hem belediyeyle hem de diğer kurumlarla görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. Önemli olan insanları ada bazlı yapmaları için teşvik edici bazı şeylerin yapılması gerekiyor. İnsanların bir araya gelip daha büyük ölçekte binaları yenilemeleri, yapmaları önemli” diye konuştu 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2020, 21:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83