Toklu il imza kampanyası için ne dedi?

Alanya'nın il olması ile ilgili basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Toklu, " Hükümetin il ile ilgili bir çalışması olmadığı için vatandaşa bu konuda bir sözümüz olamaz." dedi.

Toklu il imza kampanyası için ne dedi?
Toplantının ardından basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Toklu "Hafta sonu yapmış olduğumuz  Afyon'daki istişare ve değerlendirme kampının yönetim kurulu üyelerimizle kısa bir değerlendirmesini yaptık. Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Sorgun'un ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun gerçekleştirmiş olduğumuz istişare ve değerlendirme kampımız hafta sonu sona  erdi. Genel Başkan yardımcımızın açılış konuşmalarıyla başlayan kamp Dışişleri Bakanımızın kapanış konuşmalarıyla sonlandı. Kampta  hem önümüzdeki 2019 sürecini ve 2018 yılları teşkilat olarak yapacağamız çalışmaları değerlendirdik. 3 gün boyunca devam eden kampımızda ailelerle birlikte katılan yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Verimli bir kamp gerçekleştirdik. Yine aynı şekilde bu kampta 2018 yıllarında Alanya'ya yapılacak olan yatırımlarla ilgili kısa bir bilgi alışverişinde bulunduk. Kendi alanlarımızda kendi kurumlarımızla ilgili hangi çalışmaları Alanya'ya en iyi şekilde getirebiliriz bunu değerlendirdik" dedi.

 'TUTTUĞUMUZ SÖZÜN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ'

Toklu " Dünde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin  (ALKÜ) iki tane yeni fakültenin açılmasının  müjdesini Dışişleri Bakanımız Mevlüt  Çavuşoğlu verdi.  Alanya Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin Alanya'ya açılmasını ve Havacılık ve Uzay Bilimleri  Fakültesinde  Gazipaşa’ya açılacağının açıklamasını yaptı. Bilindiği üzere Ak Parti hükümeti Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz  dönemlerde bu iki fakülteyle ilgili hem Alanya'ya hem de Gazipaşa'ya sözünü vermişti. Yine hükümetimizle, bakanımız bölge  milletvekillerimiz  olarak vermiş olduğumuz bu sözlerin yerine getirilmiş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Hem Gazipaşa halkımıza hem  de Alanya halkımıza bu yeni fakültelerimiz hayırlı uğurlu olsun. Gazipaşa ve Alanya'nın hem sosyal ekonomik yapısına hem de kültürel  yapısına faydalı bir süreç başlar diye ümit ediyorum.  Bakanımıza ve bölge milletvekillerimize Alanya'mıza ve Gazipaşa'ya yaptıkları  yatırımlar için şahsım ve Alanya halkı adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

'KARAYOLLARI İLE İSTİŞAREMİZ DEVAM EDİYOR'

Toklu Çevre yolu ile ilgili sorulan bir soruya ise verdiği cevapta "Bilindiği üzere Karayollarının yapmış olduğu Alanya çevre yolunun Büyükşehir Belediyemizin hazırlamış olduğu proje olan Çevre Yolu yapımına devam etmekte. İlk 3,5 Km’lik etabı da geçtiğimiz  günlerde vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır.  Biz bu süreçte Karayolları ve BŞB ile koordineli bir şekilde yapım sürecinin takip ederek bu üst geçidin gerekliliğini de görerek Karayolları ile birlikte yapmış olduğumuz çalışma neticesinde 12 ayında yerel Alanya Belediyemize Karayolları tarafından yazımız gönderildi. Üst geçidin nereye yapılacağı ilgili uygunluk yazısı gönderildi. Girişimlerimiz ve  takibimiz doğrultusunda da aynı şekilde bölge milletvekillerimiz ve bakanımızın doğrultusunda Ocak ayının ilk haftasın da belediyemize  yazı gelerek BŞB ekiplerine çalışmalarımız başladı. Hızlı bir şekilde de konunun Karayolları bakımından takipçisiyiz. Önümüzde diğer etapla  ilgili Karayolları ile birlikte istişaremiz ve proje çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonraki etapla ilgili nerelere üst geçit yapılabilinir,  nerelere farklı çalışmalar yapılabiliriz, zaten belirli olan projenin üzerinde bizde görüş alışverişinde devam etmekteyiz. Daha öncede  söylediğimiz gibi göreve geldiğimiz ilk günden beri tüm kurumlarla Alanya menfaatleri doğrultusunda uyumlu bir şekilde çalışmaya  devam edeceğiz. Biz bu üst geçidin gerekliliğini bildiğimiz içinde 12. ayda Karayollarıtarafından Alanya belediyesine yazımızı yazdırmıştık.  Bize de Ocak ayının ilk haftasında da cevap geldi. Cevap gelir gelmez de biz Karayollarıyla ilgili çalışmalarımıza başladık"  dedi.

'POPÜLİST SİYASET YAPARAK BİR SÖYLEMDE BULUNMADIK'

MHP'nin başlattığı imza kampanyasının arkasından CHP Alanya İlçe Başkanı'nın bu siyasi iktidar döneminde zor olduğunu söylemesiyle  ilgili gelen  soruyu cevaplayan Toklu "Bunu bizde söyledik Ak Parti kurulduğu günden beri gerek vekillerimiz, gerek bakanımız gerek  bugüne kadar görev yapmış tüm ilçe başkanlarımız aynı söylem içerisinde bizde aynı söylemdeyiz. Biz Türkiye'de İl ile ilgili inisiyatif, ille  ilgili bir proje yapılacağı zaman bunun ilk İl yapılması geren İlçemizin Alanya olduğunu söylüyoruz.  Ama bu güne kadar hiç bir zaman  popülist  siyaset yaparak Alanya'yı il yapacağız diye bir söylemimiz olmadı.  

Böyle bir söylemimiz olmadığı için de vatandaşa vermiş olduğumuz bu konu ile ilgili bir sözümüz yoktur. Hükümetin projelerinde zaten Türkiye'de bir ilçenin il olması gibi söz konusu olursa biz teşkilat olarak, vekilimiz olarak, Dışişleri Bakanımız olarak Alanya'nın il olması gerektiğini dile getirir ve bu çalışmaların yapılması gerektiğini söyleriz. Ama zaten şuanda hükümetin il ile ilgili bir gündemi olmadığı için vatandaşımıza bu konularda söz verme gibi söz konusu olmaz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 17:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83