Toklu: Kadın ve siyaset ayrılmaz bir bütündür

Toklu: Kadın ve siyaset ayrılmaz bir bütündür
Başkan Toklu, kadınların siyasetteki önemine dikkat çekerek, 14 Kasım Cumartesi günü saat 14:00'de gerçekleşecek olan 6. Olağan İlçe Kadın Kolları kongresine tüm kadınları davet etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, kadınların siyasetteki yerinin öneminden bahsetti.
6. Olağan İlçe Kongresine hazırlanan Kadın Kollarının çalışmalarının sürdüğünü belirten, Başkan Toklu açıklamalarında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 1935 yılında pek çok devletin kadınlarından daha önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan Türk kadınlarımızın genel ve yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olması ve hak ettikleri değerlerin her zaman verilmesi gerekmektedir. Kadın ve siyaset ayrılmaz bir bütündür. Kadınlarımızı görmezden gelerek, devre dışı bırakarak, fedakarlığını ve gücünü heba eden bir siyasetin başarı şansı asla yoktur. Siyasette kadınların görünür kılınması kadınların deneyimi, bakış açısı ve bu bakış açısı ile getirilen çözümlerin toplum düzenine yansıması ziyadesi ile önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2020, 12:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83