Toklu: Kadına şiddete tahammülümüz yok

Toklu: Kadına şiddete tahammülümüz yok
Başkan Toklu’dan ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' vesilesiyle yayınladığı mesajda;

‘‘Kadına verilen değer ve önem, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir.
Bununla beraber; kadına yönelik şiddet, dünyanın her tarafında halen görmekte olduğumuz acı bir gerçektir. Tarih boyunca var olan bu sorun, günümüzde büyük tepkilere sebep olmakla ve ne yazık ki insanlığın kanayan yarası olmaya devam etmektedir.
Kadına yönelik şiddetle mücadelede, alınacak tedbirlerle birlikte, nihai çözüm için; toplumun bütün fertlerinde sevgi, şefkat ve merhamet duygularının güçlenmesi gerekmektedir. Diğer taraftan, uzlaşı kültürünün geliştirilmesi de çözüme yönelik olarak anahtar bir rol oynayacaktır. Bu doğrultuda gerçekleştireceğimiz toplumsal bir seferberlik süreci, kadınlarımızın ve bütün toplumun geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün; mutlu bireyler ve müreffeh bir toplum için dayanışma vesilesi olmasını diliyorum.’’ İfadelerinde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 00:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83