Toklu'nun aday tarifine CHP'den ilk tepki

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun aday tarifine CHP'li Erkan Demirci'den ilginç bir yorum geldi

Toklu'nun aday tarifine CHP'den ilk tepki

 AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun, belediye başkan adayı belirleme kriterlerini 

banner111
"Liyakat sahibi, tecrübeli ve şehri adaletli yönetebilecek birisini belirleyeceğiz."açıklamasına CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci'den ilginç bir yorum geldi.
Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi de olan Erkan Demirci, sosyal medya hesabındaki yorumunda, Toklu'nun aday kriter özellikleri açıklamasındaki 'tecrubeli' kelimesine dikkat çekti.
Demir, "AKP ilçe başkanı tarafından bilinçli olarak söylendiyse önümüzdeki yerel seçimlerdeki AKP belediye başkan adayı konusunda bir miktar da olsa ipucu verebilir mi?" şeklinde soru sorarak önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapmış isimlere işaret etti.

İşte Erkan Demirci'nin sosyal medya hesabındaki yorumu:
"AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu : "Belediye Başkan Adayı olarak liyakat sahibi, TECRÜBELİ ve şehri adaletli yönetebilecek birisini belirleyeceğiz." dedi.

Yukarıdaki cümle içerisinde geçen liyakat sahibi ve adaletli kriterleri zaten zorunlu olarak adaylarda olması gereken kriterler.

Tecrübe de tabi ki önemli bir kriter ama bana göre zorunlu değil. Adaydaki tecrübe eksikliği kurulacak kuvvetli bir siyasi ve bürokratik kadro ile pekala giderilebilir.

Liyakat ve adalet ise kurulacak kadroyla ilgili olmayan tamamen başkan adayına özgü, kişisel kriterlerlerdir.

Bu durumda soru şu: yukarıdaki açıklama içerisinde geçen TECRÜBELİ ifadesi AKP ilçe başkanı tarafından bilinçli olarak söylendiyse önümüzdeki yerel seçimlerdeki AKP belediye başkan adayı konusunda bir miktar da olsa ipucu verebilir mi?"

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 15:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83