Tos teşkilatta adaylığını açıklayabilir mi?

Ak Parti Alanya İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Berberoğlu, AK Parti İlçe Kongresi öncesi Sabri Tos'un parti binasında adaylık açıklaması yapmasının mümkün olmadığını açıkladı

Tos teşkilatta adaylığını açıklayabilir mi?

 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Kongresi, 19 Ağustos-12 Kasım tarihleri arasında Antalya İl Teşkilatı'nın belirleyeceği bir günde yapılacak. 19 Ağustos'ta başlayacak olan İlçe Kongresi öncesi de tüm mahallelerde delege seçimi yapılacak. İlçe Teşkilatı nezdinde yapılacak olan delege seçimlerinden sonra İlçe Kongresi takvimi belirlenecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önerisi ve Genel Merkezin de onaylayacağı bir isim AK Parti İlçe Başkanlığı'na aday olacak ve delegelerin de oyunu alarak Alanya İlçe Başkanlığı görevine seçilecek. 

banner111
"DELEGELER BİLE BELİRLENMEDİ"

Kongreye günler kala işadamı Sabri Tos saat 14.00'da parti binasında adaylığını ilan edeceğini açıkladı. Partililere, 'Taban Hareketinin Öncüsüyüm' diyerek mesaj gönderen ve yarın yapacağı açıklamaya da davet eden Sabri Tos'un adaylık açıklaması öncesi kriz kapıda. 2014 yılındaki kongrede 82 oy alan rakibi Sabri Tos'a karşı 255 oyla AK Parti İlçe Başkanlığı'na seçilen Mustafa Berberoğlu, "Partimizde bir tüzük var. En az 21 üyenin oyunu alırsın, Divan Başkanlığı'na sunarsın ve öylece aday olursun. Ama ortada henüz bir seçim takvimi belirlenmedi, delegeler seçilmedi" dedi. 

"İL BAŞKANI'NDAN İZİN ALMADAN ASLA"

Berberoğlu sözlerini "İl Başkanlığı'nın da onayı alınmadan, 'Ben partide adaylığımı açıklayacağım' diyor. Böyle bir şey olamaz. Ben o saatte İlçe Teşkilatı'nda da olursam Sabri Tos adaylığını açıklayamaz. İl Teşkilatı'nın bu yönde onayı olursa herkes açıklar ama ben onay verilmeden kimseye partide açıklama yaptırmam. Çünkü Ankara'dan beni arayıp, 'Sen İlçe Başkanısın ama her önüne gelen adaylık açıklaması yapıyor' derse ben ne diyeceğim" şeklinde tamamladı. 


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2017, 18:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83