TÜREL: ALANYA'YA SADECE BİZ ÖNEM VERDİK

1 Kasım seçiminde partisinin Antalya'da birinci olmasında büyük katkısı olan Türel, kuşkusuz haklı bir gurur yaşıyor.

TÜREL: ALANYA'YA SADECE BİZ ÖNEM VERDİK
Sabah Akdeniz'e konuşan Başkan Türel, "Antalya'da Allah nazardan saklasın çok güzel bir birlik ve beraberliğimiz var. Yani muhabbetle, severek ve zevkle çalışıyoruz. Kendini akıllı zanneden bazı tiplerin aramıza nifak tohumu ekmeye çalışmasına gülerek bakıp, düşmüş oldukları acziyeti görerek ve işimize bakarak yolumuza devam ediyoruz. Derdimiz Antalya, sevdamız Antalya. Antalya'ya hizmet bizim için öncelik" dedi. 

KAPTANIMIZ ÇAVUŞOĞLU 

Toroslar'dan çıkıp Avrupa'yı yöneten Mevlüt Çavuşoğlu'nun kaptanlığının kendilerine büyük bir ivme sağladığının altını çizen Menderes Türel, "Geçmiş dönemde Sayın Lütfi Elvan Bey'in, özellikle projeler konusunda Antalya'ya katkılarını göz ardı edersek büyük haksızlık yapmış oluruz. Çünkü Lütfü Bey de Antalya'da çok önemli projeleri 7 Haziran seçimleri öncesinde gündeme taşıdı. Mersin'den aday olmasına rağmen Antalya'ya gelerek, 'Vermiş olduğum sözlerin sonuna kadar arkasındayım' diyerek bize önemli bir destek gösterdi" diye konuştu. 

ALANYA'YA SADECE BİZ ÖNEM VERDİK

Menderes Türel Alanya'daki durumu ise şöyle değerlendirdi: "Orada Mevlüt Bey Antalya'nın ve Türkiye'nin değil dünyanın önemli sorumluklarını taşıyan çok önemli bir bakanımız. Orada bir hanım kardeşimizi de Alanya'dan bir başka aday olarak gösterdik. Alanya'ya verdiğimiz önemi ifade eden bir durum. Bakıyoruz muhalefetin seçilebilecek sırada Alanya'dan milletvekili adayı yok. Alanya'da MHP'nin 4'üncü sıra adayı Cafer Uyar'ı kendi köyünde 300 farkla geçtik. Bunların hepsi bilinçli bir politikanın ürünü." 
Mustafa Akaydın'ın Büyükşehir Yasası çıkacağı zaman söylediği "Böyle yasa mı olur. Antalya'dan Alanya'ya hizmet mi gidermiş" yönündeki soruyu da yanıtlayan Türel, "Demek ki hizmet gidebileceği yere kadar gidiyor. 1.5 senede yüzde 15'lik artışları ortaya koyuyorsa o zaman buralarda hizmet ettiğinizde halk anlıyor ve karşılığını sandıkta veriyor. Alanya'da yüzde 16'lık artış. Bunda Alanyalı sayın Bakanımız Çavuşoğlu'nun da büyük etkisi var, önemli rol üstlendiğini söylememiz gerekir. Çok önemli katkısı vardır. Ama Alanya ile birlikte, Gündoğmuş'ta, Akseki'de benzer artışlar yaşandı. Aksu yüzde 16.5 ile oy artışında birinci sırada. Aksu 2B probleminin en çok yaşandığı ilçeydi. Muhalefet de 2B problemini kaşıyarak bu genel seçimlerde Aksu'da kampanya malzemesi yaptı. Halbuki Aksu'daki vatandaşların yüzde 80'i tapularını cebine koydu. Siz bunu dahi iyi analiz edemeyip, 2B üzerinden siyaset yaparsanız, cebinde tapusuyla gezen vatandaş bunun cevabını sandıkta verir" diyerek adrese teslim bir gönderme yaptı. 

ANTALYA'NIN HER YERİNDE BİZ VARDIK 

Antalya'nın bazı ilçelerindeki artışın nedenlerini de açıklayan Türel, "Her ilçemizde bir milletvekili adayımızın olması da bizim stratejik olarak yaptığımız bir planlamanın ürünü. En yüksek artışın yaşandığı Aksu'da bir milletvekilimiz Sayın Hüseyin Samani. Onun katkısını, Manavgat'ta yüzde 11'lik bir artış var ve İbrahim Aydın faktörünü göz ardı edemezsiniz. Finike'ye baktığımızda, 7'nci sıra adayımız Atay Uslu'yu görmezden gelemezsiniz. Finike'de seçim öncesi Cuma günü Atay bey ile dağ dağ gezdim. Ernes oranın en uzak köyüdür ve oraya kadar gittik. Kendi mahallesinde toplantı yaptık. Orada dedim ki, 'Atay kardeşiniz 300-500 oyla ya milletvekili olacak yada kalacak. Ama yarın sizin kardeşiniz, bu kadar oy farkıyla vekilliği kaçırırsa çok üzülürsünüz. Kendi mahallenizin çocuğunu parti ayrımı gözetmeden meclise göndermelisiniz' dedim. İki gün sonra 518 oy farkla meclise girdi." 

ALANYA'YA KONGRE MERKEZİ 

Projelere ilişkin soruyu da yanıtlayan Türel, ""Daha yolun başındayız. 1.5 senedir görevdeyiz, daha Antalya'ya ne projeler, ne önemli vizyon projeler gelecek. Boğaçayı, Konyaaltı Sahil Projesi, Tünektepe, kruvaziyer liman, üçüncü etap raylı sistem, yat limanları… Sayın Bakanımızın açıkladığı projeler var. Yeni kayak merkezleri, golf sahaları, Alanya Kongre Merkezi. Bunlar olduğunda Antalya'nın katma değeri bir anda katlanacak. EXPO tek başına 2 trilyon lira. Etrafındaki yatırımlarla 4 trilyonu buluyor. Bunların hepsi Antalya'nın zenginleşmesini sağlayacak. Proje yarışında tek başımıza kaldık. Muhalefet projelerden bihaber, tamamen çamur at izi kalsın politikası yürütüyor." 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 17:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83