Uslu'dan Kılıçdaroğlu'na gönderme

Yeni anayasa halkoylaması çalışmalarına devam eden Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu farklı esnaf gruplarıyla buluştu, taksicilerle, otel çalışanlarıyla bir araya geldi, kahvelerde yeni sistemi anlattı.

Uslu'dan Kılıçdaroğlu'na gönderme

İlk olarak Kemerli Balıkçıları ziyaret ederek balıkçıların sorunlarının çözümü ve Kemer’e balıkçı barınağı yapımı konusunda her türlü desteği vereceğini ifade ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında balıkçıları bilgilendirip sorularını cevapladı.

banner111
 
YENİ VE TEK DÜMENLİ TEKNE İLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ
 
Atay Uslu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hakkında şunları ifade etti: “ Mevcut eski sistem adeta su alan, eskimiş ve iki dümenli bir tekne gibi. Bu tekne ile yola devam etmek artık çok zor. Bu halkoylamasında evet kararı ile eski tekne yerine, tek dümenli yeni ve hızlı tekneyi seçeceğiz. Ülkenin daha hızlı büyümesi için, istikrarı için, milletimizin kazanması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine ihtiyacımız var. “
 
MİLLETİMİZ YALANLARI GERÇEKLERİ NET OLARAK AYIRIR
 
Kemerli balıkçıların ardından, taksiciler ile buluşan Atay Uslu, CHP artık bu süreçte çamur at izi kalsın mantığıyla manipülasyonlar yapıyor. Yeni sistemle ilgili yalanların söylendiğini görüyoruz.  Atay Uslu taksicilerle yapmış olduğu sohbette, “ CHP genel başkanı Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, Cumhurbaşkanının istediği zaman meclisi feshedebileceğini söylüyor. Bu siyasetçiler yeni anayasa maddelerini ya okumamış, yada yalan söylüyorlar. Şuan ki anayasamızda Cumhurbaşkanı belirli şartlarda meclisi seçime götürebilir yani fesih kararı alabilir. Bunu 7 Haziran seçimleri sonrası gördük, hükümet kurulamayınca Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldı ve 1 Kasım seçimleri yapıldı. 
 
Yeni sistem de Cumhurbaşkanı seçim yenileme kararı alabilir ancak bu kararı aldığı anda Cumhurbaşkanlığı seçimi de, meclis seçimi de yenilenir. Yani Cumhurbaşkanın fesih yetkisi değil seçim yenileme kararı alma hakkı var. Fesih tek taraflıdır, oysa yeni sistemde olan iki taraflı kendi görev süresini de sonlandıran seçim yenileme kararıdır.  Aynı hak yani seçim yenileme hakkı TBMM’nde de var. Ancak hangi organ karar alırsa alsın, iki seçim birden yenileniyor. Dolayısıyla bu bir fesih değil seçim yenileme. Hem cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa iki dönemden birisini kendisi otomatik olarak tüketmiş oluyor. Bu kararı ikinci döneminde alırsa bir daha seçilme hakkı olmuyor. “ dedi.

NEDEN EVETİN CEVABI KILIÇDAROĞLU’NDAN
 
Atay Uslu ziyaretlerine Göynük Mahallesinde devam ederek, kıraathanede vatandaşlara tercihlerinin neden EVET olması gerektiği konusunda bilgi verdi. Atay Uslu şu bilgileri verdi: "Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Zülfü Livaneli ve Ertuğrul Özkök başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu söylemiştir.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tarihsel sürecimizin ortaya koyduğu ihtiyaçtır.
 
Kemal Bey de diyor ki "Yeni modeli kurduk. Cumhurbaşkanı başka partiden,  Başbakan başka partiden oldu. Asıl kavga o zaman çıkacak. Niye söylemiyorlar bunu millete?"  Sayın Kılıçdaroğlu işte zaten bizde tam bu sebeple Evet, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi bu çift başlılığı kaldırdığı için Evet diyoruz.  Zaten yaptığı açıklamalara bakınca Adalet Bakanımız da Sayın Kılıçdaroğlu’nun gizli evetçi olabileceğini söyledi.  "
 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 09:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83