Utku Reyhan Alanya'ya geldi

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, bölgesel genel üye toplantısına katılmak için Alanya’ya geldi

Utku Reyhan Alanya'ya geldi
Vatan Partisi İlçe Teşkilatı'nda partililerle buluşan Reyhan'ı İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu ile partililer karşıladı. 

Amerika'nın kara gücü olan ve Amerika'nın beslediği PKK/PYD terör örgütünün 11 askerimizi daha şehit ettiğini belirten Reyhan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 

"Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağolsun. Daha uzun süre, PKK/PYD terör örgütleri temizlenene kadar, Türk ordusu ve Türk milleti Zeytin Dalı Harekatını destekleyecek. Bu yalnızca Afrin'le sınırlı kalacak, ya da yalnızca Fırat'ın batısıyla sınırlı kalacak bir operasyon değil. PKK/PYD terör örgütleri Suriye'nin kuzeyinden temizlenene kadar ve tarihten silinene kadar, Türk milleti ve Türk ordusu sonunda kadar mücadele edecek. Belki yine şehitler vereceğiz ama PKK/PYD terör örgütlerinin temizlenmesi sayesinde İstanbulumuzda, Ankaramızda, Kayserimizde, İzmirimizde artık bombalar patlamayacak. Yeni şehitler vermeyeceğiz. Bugün acımız büyük ama Türk milletinin ve ordusunun başarısına olan inancımız da tam. Bugün yeni iyi haberler alıyoruz. Ordumuz giderek Afrin'in merkezine doğru ilerliyor ve inşallah yakın bir zamanda başarıya ulaşacak. Bundan eminiz. Burada maalesef, hükümet bu şehitlerimizi en aza indirecek, en hızlı ve en az zayiatla bu operasyonu sürdürecek en önemli kararı almaktan imtina ediyor. Bu yönüyle Türkiye'ye zarar veriyor. Nedir o karar? Türkiye'nin acilen Suriye rejimiyle, Suriye devletiyle iş birliği yapması. Eğer Türkiye, Suriye rejimiyle iş birliği yaparsa Afrin'de başarı daha hızlı olur. Fırat'ın doğusunda ve batısında başarı daha hızlı olur. Neden daha hızlı olur çünkü Suriye ordusu da Suriye rejimi de PKK'nın düşmanı. Geçtiğimiz günlerde Suriye rejimi Fırat'ın doğusunda PKK'ya yönelik bir taarruz başlattı. Amerika PKK'nın yardımına koştu ve yüze yakın Suriye askeri hayatını kaybetti. Dolayısıyla PKK'ya ve Amerika'ya karşı şehit veren tek güç biz değiliz. Aynı zamanda Suriye devleti de PKK ve PYD terör örgütlerine karşı şehitler veriyor. Bu yüzden bu iki ülkenin iş birliği kaçınılmaz. Hükümet yarın yapmak zorunda olacağı iş birliğini yapmamaktan artık vazgeçmeli, bu keçi inadından bir an önce vazgeçmeli ve Suriye ile iş birliğini sağlamalı. Suriye rejimiyle birlikte Türk ordusu ve Suriye ordusu beraber, Afrin'i ve Suriye'nin kuzeyini temizlemeli diye düşünüyoruz."

HDP KONGRESİNE SERT TEPKİ

HDP bugün Ankara’da kongresini gerçekleştirdi. Kongrede terör örgütü PKK/PYD’ye destek mesajları gönderilmesi toplumda büyük tepki çekti. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Alanya’daki basın toplantısında yaptığı açıklamada, ‘Cumhuriyetin başkentinde terör propagandası yapılması kabul edilemez' diyerek, Cumhuriyet Başsavcılarını göreve çağırdı.

Reyhan, "Daha dün ülkemiz bölücü terörle mücadelede 12 şehit verdi. Mehmetçiğimizin Amerikan destekli, Amerikan silahlarıyla bize karşı savaşan PKK/PYD terör örgütüyle mücadele ettiği, sınırların ötesinde operasyon yürüttüğümüz süreçte cumhuriyetin, Türkiye’nin başkenti Ankara’da bir terör propagandasına, PKK propagandasına izin verilemez. Bu devlet yönetiminde ciddi bir zafiyet olduğunu gösteriyor. Bugün bir terör partisi konumunda olan HDP’nin kongresinde yaşananlar ibret vericidir. Öcalan resimleri yansıtılıyor. Sözde partinin eşbaşkan adayı Öcalan’ın resmiyle kongre propagandası yapıyor. Kongrenin divan başkanı olan kişi İmralı’daki terör örgütü liderine selam gönderiyor ve bütün devlet bu olanı biteni izliyor. Afrin’e destek sloganları atılıyor. Afrin’e selamlar gönderiliyor. Ve devleti yönetenler hükümettekiler bütün bunları seyrediyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Devlet ciddiyetiyle, devlet otoritesiyle bağdaşmaz. Bugün HDP kongresinde yaşananlar bu parti için başlı başına kapatma sebebidir. Türkiye’deki Siyasi Partiler Kanununa göre Anayasaya göre hangi kanuna isterseniz bakın. Hiçbir parti terör örgütü propagandası yapamaz, terör örgütü liderini kendi lideri olarak benimsemez. Vatan Partisi yıllar öncesinde HDP’nin kapatılmasıyla ilgili gerekli delilleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na vermişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu yeni delilleri, bugün HDP kongresinde yaşananları da ekleyerek HDP’nin kapatılmasıyla ilgili dava açmak zorundadır. Hukukun kanunun gereği budur. Eğer Ankara’da İçişleri Bakanı ve Vali bu duruma rağmen kongreyi iptal etmedilerse görevlerini tam olarak yapmamışlar demektir. Mehmetçiğimizin acısı yüreğimizdeyken, askerimiz can siperane PYD/PKK’ya karşı Afrin’de savaşırken, Afrin’deki teröristlere selam gönderilmesini devlet izleyemez. Büyük bir hata yapılmıştır. Bu hatanın telafisi için HDP’ye derhal kapatma davası açılmalıdır. HDP bugünkü kongresinde terör örgütüne bağlı olduğunu, terör örgütü liderini lider olarak benimsediğini, hem Genel Başkan adayıyla hem de Kongre Divan Başkanının gönderdiği selamlarla, hem de delegelerin attığı teröre destek sloganlarıyla bir kez daha göstermiştir."

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 10:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83