UYAR BÜYÜKŞEHİR YASASI'NI ELEŞTİRDİ

MHP'li Uyar, "Kandil'in siparişiyle çıkarılan Büyükşehir Kanunu ile Suriye ve Irak'taki tampon bölgenin aynısı Türkiye'de de oluşturulmak isteniyor" dedi

UYAR BÜYÜKŞEHİR YASASI'NI ELEŞTİRDİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya 4. Sıra Milletvekili Adayı Cafer Uyar, 1 Kasım Seçimleri'nin dayatma ve zorlama seçimi olduğunu söyledi. AKP'nin tek adamla yönetildiğini iddia eden Uyar, "Tek adamla yönetilen AKP, 7 Haziran Genel Seçimleri'nden sonra koalisyon istemedi. AKP'yi yönetenler, 7 Haziran sonrası koalisyon yerine erken seçim yapılmasını istedi. 1 Kasım'da yapılacak olan seçim, bir erken seçim değil, dayatma ve zorlama yoluyla yapılan seçimdir" dedi.

'AMAÇ TAMPON BÖLGE'

Büyükşehir Kanunu ile Alanya'nın hizmet alamadığını da iddia eden Uyar, "Büyükşehir Kanunu aslında Bütünşehir Kanunu'dur. Bu Bütünşehir Kanunu tüm illerde uygulanmıyor, sadece belirli bölgelerde uygulanan bir sistemdir ve bu sistem yerel yönetimleri çökertmiştir. Bütünşehir Kanunu, Kandil'in siparişiyle çıkarılan bir kanundur ve öyle uygulanmaktadır. Bütünşehir Kanunu'nun çıkarılmasının amacı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da tampon bölge oluşturmaktır. Bugün Suriye'de ve Irak'ta oluşturulan bölgelerden birisi de Bütünşehir Yasası ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da uygulanmak isteniyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 17:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83