'VATANSIZ EMEK, EMEKSİZ VATAN OLMAZ'

Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü 1 Mayıs münasebetiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

'VATANSIZ EMEK, EMEKSİZ VATAN OLMAZ'

 Basına değerlendirmelerde bulunan ilçe başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, günümüzde emeğin sömürülmesi kapitalizmin en vahşi, en savaşçı, en sınır tanımaz şekli olan emperyalizm tarafından gerçekleştirilmektedir vurgusu yaptı. Dünya, Emperyalist ülkeler ve sömürülen mazlum ülkeler olmak üzere iki kampa ayrılmıştır diyen Kurtoğlu “bu hayasız saldırılara karşı mazlum ülkelerle birlikte mücadelemiz sonuna kadar sürecektir” dedi.

banner111
Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açıklamasının ayrıntıları şöyle:

"1 Mayıs Dünya işçilerinin ve emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele günüdür.
Dünya işçilerinin, emekçilerinin bir parçası olan, Türk Milletinin işçileri ve emekçilerinin Emek ve dayanışma günü olarak kutlanan bayramlarını Vatan Partisi olarak gönülden kutluyoruz. Bu günde meydanlarda olup acil ve vazgeçilemez taleplerimiz olan esnek çalışmaya, taşeron cehennemine, iş cinayetlerine, özelleştirmelere, köle ticaretine son verilmesini isteyip bunlara karşı tepkilerimizi dile getireceğiz. Dünyanın daha yaşanılır hale getirilmesi için, birlik içinde yürüme kararlılığımızı dile getireceğiz. En yüce değerin insan emeği olduğu gerçeğini dost ve düşmana bir kez daha haykırıp hatırlatacağız.

Bu önemli günde şu tespitlerin altına çizmekte yarar görmekteyiz. Günümüzde emeğin sömürülmesi kapitalizmin en vahşi,en savaşçı,en sınır tanımaz şekli olan emperyalizm tarafından gerçekleştirilmektedir. Dünya, Emperyalist ülkeler ve sömürülen mazlum ülkeler olmak üzere iki kampa ayrılmıştır. Bu gücün dünyadaki en kural tanımaz temsilcileri ABD ve AB ülkeleri emperyalistleridir. Ülkelerin, iş, aş üreten kurumlarını içerideki işbirlikçileri yardımı ile el koymakta ucuza satın almakta, kapatmakta netice olarak sen üretme benim ürettiklerimi tüket demektedir. Bunu yaparken  ülkelerin etnik ve mezhep ayrılıklarını körüklemekte, güç kullanmak dâhil her türlü yola baş vurmaktadır. Komşumuz Irak’ta Libya’da yapılanlar Suriye’de içimizdeki taşeronları ile yapmaya planladıkları operasyonlardan, başta işçi sınıfımız olmak üzere tüm emekçi halkımızın çıkaracağı hayati dersler vardır. Komşularımızın bölünüp parçalanması bizim bölünüp parçalanmamız demektir. Bu gerçekler önümüzdeki dönemde vatanları bölünen mazlum ülke işçi ve emekçilerine yeni tarihi görevler yüklemektedir. Emeğin hakkının savunulması, Fabrikaların iş yerlerinin ve vatanın savunulması ile birlikte yürütülmelidir. Hafızalarımızdan çıkmayan işçilerimizin yabancılara satılan işyerleri için yaptıkları mücadelelerde söyledikleri sloganşudur “İşletmelerimiz Vatandır Satılamaz”. Bu slogan bugünde mücadelemize ışık tutuyor. Türk Milleti’nin işçi ve emekçilerinin bütün milletimizle birlikte iş ve aş kapıları olan Cumhuriyetimizin kazanımı olan fabrikalarımızı tekrar hayata geçirilmesi için, yabancıya satılanların geri alınması, kapananların açılması için, özgür, mutlu  ihtiyacı olan her şeyi, kendi üreten, başı dik bir ülke olmak için mücadelemiz devam edecektir. Başta işçi sınıfımız olmak üzere tüm emekçi halkımızın ve işbirlikçi olmayan tüm milli unsurların temsil edildiği Milli Hükümeti kurmak, önümüzde en yakıcı görev olarak durmaktadır.

Ülkemizde bu uğurda yapılacak tüm mücadeleleri, emekçi halkımızla beraber elde edilecek zaferleri Vatan Partisi olarak şimdiden selamlıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 11:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83