Vekil Kara Alanya'dan AKP'ye sert sözlerle yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, dün Alanya İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya geldi. Teşkilatı ziyaret eden Kara, partililere ülke gündemine ilişkin konularda bilgiler verdi.

Vekil Kara Alanya'dan AKP'ye sert sözlerle yüklendi
CHP İlçe Başkanı Ali Takavut’un yanı sıra CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Erkan Demirci ve Mehmet Kural’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kara, “Suriye’nin bu hale gelmesinde yine AKP’nin rolü çok büyüktür. Bu IŞID belasının bu bölgede başımıza bela olmasında yine AKP’nin işi. Bunun ticaretinin yapılması da var. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda yanı başımızda parçalanmış iki ülke ve yeni kurulmaya hazırlanan bir devlet bizi de bölmeye hazırlanan bir yapıdan bahsediyoruz. Büyün bunların taşeronluğunu yapan bugün ki AKP iktidarıdır ve bu dedikleri BOP ile başlayan ve onun eş genel başkanı olmaktan gurur duyan AKP’nin genel başkanıdır” dedi. 

‘MİLLETİN BAŞINA BELA EDİLMİŞ...’

Konuşmasına devam eden Kara şunları söyledi: “Şimdi bu ülkeyi bölüp parçalamaya kalkmışlar, ordunun elini kolunu bağlayıp en son 15 Temmuz darbesi ile yıkmışlar. Devletin gizlilik kasası olan yerleri terör örgütlerinin ellerine kendi elleri ile teslim etmişler. Sonra da CHP ya da muhalif olan herkese terörist deme cüretini göstermişler. Kısacası bunlara vatan haini denir. Bu vatanın, bu milletin bütün önemli bilgilerini yabancılara teröristlere teslim edenlere vatan haini denir. Bugün bu ülkeyi parçalamak için oluşturulmuş projelerin eş başkanlarına bu vatanın haini denir. Yani AKP bunu gerçekleştirmek üzere milletin başına bela edilmiş taşeron bir örgüttür. Parti bile değildir. Onun için önümüzdeki süreçte bu taşeron yapıdan bu ülkeyi kurtarmak zorundayız. O getirdikleri o başımıza bela ettikleri ve uygulamaya çalıştıkları, şu an başladıkları OHAL’den dolayı Başkanlık için darbe ve OHAL. Bu ülkede bununla yaşıyoruz. Eğer 2019’da ilk seçimde bu millet bunları ters yüz etmese ömür boyu OHAL’de yaşayacağız. 

‘HEPİMİZİN CEBİNDE YÜZDE 30*40 PARA GİTTİ’

Bir yandan bakıyorsunuz turizm gelişti diyorsunuz. 8 milyon insan Antalya’ya geliyor ama 3 milyonun geldiği kadar para kazanıyorsunuz. Bu ne demektir. Geçen yılki kazancınızı sağlamak için 3 kat daha fazla bu ülkenin insanı çalışacak demektir. 3 kat daha fazla sömürüleceğiz demektir. Darbeyi yaptılar. Hepimizin cebinden yüzde 30-40 para gitti. Çektiler aldılar, yoksullaştırdılar toplumu. Zaten 12 Eylül’de bunun için yapılmıştır, 12 Mart’ta bunun için yapılmıştır. Bütün darbelerde halk yoksullaşır. Asla sermaye kaybetmez. 

‘YA BU ÜLKE BÖLÜNÜR YA DA BUNU ÖNLEYECEĞİZ’

Bugün işe başlayan işçilerimiz 80 yaşında yaşarsa 90 yaşında emeklilik hakkı elde edecek. Hangi ülkede yaşıyorsunuz? Hangi ülkede 80 yaşında emeklilik olur. Bu ülkede. Şimdi böyle bir kara düzenin içinde yaşıyoruz. Biz bu düzeni değiştirmek zorundayız. Bunun için mücadele edeceğiz. Önümüzde ilk seçimde Türkiye Cumhuriyeti devletinin en son hepimizin sahip çıkacağı bir dönem yaşayacağız. Ya bu ülke bölünür, bunu önleyeceğiz. Ya çocuklarımızın geleceği, hepimizin geleceği bir kararla tamamen biteriz bunu göreceğiz.  Ya da laik demokratik hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz. 

‘DAHA ÇOK KOŞACAK ARKADAŞLAR GÖREV ALSIN’

Türkiye’yi hep beraber kuracağız. Ya bunu yapacağız ya da bundan sonra bundan sonra ölmesini bekleyeceğiz OHAL’de devam edeceğiz. Onun için önümüzdeki süreçte bütün gittiğimiz örgütlerde bunu söylüyoruz. 2019’da iktidar olacak CHP’nin kadrolarısınız. Bulunduğunuz her mekanda bu iktidarda yapacaklarımızı bu millete anlatalım. Bunu birlikte yapacağız, birlikte başaracağız. Bugün önümüzdeki süreçte yaşadığınız örgüt seçimlerimiz var. AKP’de böyle bir şey yok biliyorsunuz. Bu demokrasi zorla da olsa yapmaya çalıştığımız, yerleştirmeye çalıştığımız, oturtmaya çalıştığımız tek CHP’de var bu. Bunu yaşama geçireceğiz. Bütün binalarımızın kapısına 2019 tek başına iktidar sloganı yerleştireceğiz. Bütün beynimize bunu yazacağız ve bir arada mücadele edeceğiz. Önümüzdeki süreçte tarihimizin kurtuluş savaşından sonraki en çok hepimizin fedakârlık yapacağı, gece gündüz çalışacağı bir süreci yaşayacağız. Bunun için daha çok koşacak arkadaşlarımız görev alsın. Hepimiz görev alacağız. Küçük, büyük demeden gücümüz yettiğince ama daha aktif çalışacak olanlar daha çok görev alsın. Eğer bunu kazanamasak yerel yönetimleri kazanmamız bile anlam ifade etmeyecektir. O yüzden bizim önümüzdeki ilk işimiz başkanlığı almak, hazırladığımız anayasa ile demokratik parlamenter sistemi yeniden yaşama geçirmek ve yeniden laik demokratik, sosyal hukuk devletini, bilimsel, çağdaş bir eğitim sistemini, yine Atatürk’ün yolundan yürüyen bir Türkiye’yi kurmak üzere bu seçimi kazanmak zorundayız. Biz bunu yapacağız, bunu başaracağız, hep birlikte yapacağız. Hepinize teşekkür ediyorum.”  

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 16:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83