YEŞİLDAL'DAN KURŞUN GİBİ SÖZLER

Kongrede konuşan CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, kenisine yönelik eleştilere ağır yanıt verdi.

YEŞİLDAL'DAN KURŞUN GİBİ SÖZLER
Partiye emek verenlerin plaket takdim edildiği kongrede Yeşildal'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"Helal süt emmiş kimse Şengül Yeşildal çalışmadı diyemez. Son seçimlerde ikinci olduk. Gönül isterdi ki birinci olalım. Ama ülke genelindeki durum ortadaydı. Bir başarı varsa hepimizindir. Sadece CHP için çalıştım. Bir yıllık süreçte gece gündüz çalıştım. Bugüne kadar kol kırılır yen içinde kalır dedim. Ama bugün hesap verme, eleştiri ve özeleştiri günü. Gerçekleri de bir bir anlatarak bugün konuşacağım. Kongrede diğer listeden seçilen arkadaşlar kendi aralarında toplandılar. İlçe başkanı ve diğer üyeleri dışlayarak. Çoğunluk bizde diyerek kendi görev dağılımlarını yaptılar. Hepimiz CHP'liyiz ama bazı arkadaşlar kongrenin etkisinden çıkamadı. Beni yalnız bırakmayanlara sonsuz teşekkürler. Haklarını asla ödeyemem. İyi ki varsınız.

Yönetim kurulu üyelerinin bazılarina sitem etmeden geçemem. Benim ilçe başkanı olmamı hazmedemediler. Mesajlar duruyor, isteyenlere gösterebilirim. İstedikleri milletvekilleri ile çalıştılar. İstemediklerine gelmediler. Böyle bir şey disiplin suçudur ve kesinlikle reddediyorum. Protesto olsa bile böyle bir şey yapamazlar. Hizipcilik bize yakışmaz. Seçim zamanında beraber olmalıyız. Yalnızca partimiz için çalışmalıyız. Bir kaç örnek vereyim. Delege seçimlerinde üyelere mesaj çekmesini söylediğimde dikkate almadı. Hasta vardı, ilgilenmediler. Aranan kan bulunamadığından hastamız vefat etti. Daha çok örnekler var ama kırıcı olmamak için bu konuyu kapatıyorum.

Bir başkan adayı bir açıklamasında 'Ben seçimde görev istedim ama verilmedi' diye hoş olmayan bir cümle kurdu. Seçim komitesine haksızlık yapıldı. Komite başkanı çalışacak adam ararken çok çaba sarfetti. Tüzüğümüz gereği üyeler görev istemez, mahallelerinde çalışmalılar. ​'Rakiplerimizin psikolojisi bozuldu' ne demek. Karşınızda AKP'liler mi var? Bu ne kin, nefrettir. Eğer siz böyle yaklasırsaniz partide bütünlük saglamayazsiniz.

Biz bir oy daha fazla almak için çalışırken ey hizipciler siz neyle ugraşıyordunuz. Siz kongreyi düşünüyordunuz. Bu delege seçimlerindeki çalışmayı genel seçimde neden yapmadiniz. Partimizin başarısızlığı için çalışanlar, içimizdeki İrlandalılardır. Gün olur Hasan Sipahioğlu'na gün olur başkasına verirler. Aday kim olursa olsun partiye oy verilir​.

Ben sosyal demokrasi kitaplarından değil, yaşayarak öğrendim. Yoksulluğu çektim. Neden yoksul olduğumu kitaplardan öğrendim. Sosyal demokrasinin neden gerektiğini de.Ey tatlı su solcuları, otelleri, yatları, katları olup da isim için siyaset yapanlar, çekin elinizi partimizden.

Beni göreve layık gördüğünüz için teşekkürler. Ama artık bırakma zamanı geldi. Beni yeniden başkan görmek isteyenler bağışlasın. Bu bir bayrak değişimi. Yaşadığım onca şeylere rağmen kırgın değilim. Ben artık yoruldum partimizin taze kana, taze heyecana ihtiyacı var. Benim 17 yaşında oğlum var. Beni yanında istiyor. Ailemi ihmal ettiğimi düşünüp bu sese kulak veriyorum. Sizlerden helallik istiyorum.

Bu bir veda değil. Her zaman partimizin yanında olacağım. Görev verilmeden çalışacağım"

Öte yandan kongreye blok mu, çarşaf liste ile mi gidilsin oylmasına salondaki 257 delegen 159'u bluk listeyi tercih etti. Saat 18.00'ya kadar süren oylama blok liste üzerinden yapılacak. 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2015, 13:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83