YEŞİLDAL: GENEL MERKEZ BAŞARILI OLMAMIZI İSTEMİYOR

CHP'nin Milletvekili Aday Listesini değerlendiren Ertuğrul Yeşildal, "CHP Genel Merkez Yöneticileri Antalya'da başarılı olmamızı istemiyorlar sanki. Alanya ne yapsın? İsyan mı etsin?" dedi.

YEŞİLDAL: GENEL MERKEZ BAŞARILI OLMAMIZI İSTEMİYOR
Bir dönem CHP'den Milletvekili Adayı olan ve şu anki Alanya CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal'ın eşi Avukat Ertuğrul Yeşildal sosyal medya aracılığıyla açıklanan 1 Kasım milletvekili aday listelerini yorumladı. 

Alanya ne yapsın? İsyan mı etsin? başlığıyla yazdığı yazıda Yeşildal ilginç ifadeler kullandı:

"CHP Genel Merkez Yöneticileri Antalya'da başarılı olmamızı istemiyorlar sanki.

Kontenjanı 3'üncü sıradan koymanın anlamı ne? 3'üncü sıra zaten partinin oyları ile gidiyor. 4'üncü 5'inci için de öyle. En kritik sıra 6 ve 7. Doğru bir tercihle 6 milletvekilinin gitmesi içten bile değil. Kontenjanın 6'ıncı sıraya kullanılması ve bölgeler arası dengenin kontenjanla kurulması, en doğru yöntemdi. Bunu dahi izah edemedik merkez yöneticilerine.

Alanya'da 190 bin seçmen var, 30 bin de Gazipaşa'da. Feodal düşüncelerin egemen olduğu şehirlerde kendi yöresinden birisinin aday olmasının o yörede oy oranını önemli bir oranda artırdığı bilimsel bir gerçekliktir. 14 milletvekili adayının içinde bir tane Alanya'da yaşayan birisinin olmamasını önseçimde az da olsa izah edebildik halkımıza ama şimdi nasıl izah edeceğiz? Bu satırların yazıldığı saatlerde gelen bilgi Alanya'dan kimsenin listede yer almadığı yönünde. Tüm uyarılara, bilgilendirmelere rağmen değişiklik yok gibi. AK Parti ile aradaki farkı kapatma imkanı varken ve daha da önemlisi partimizin Antalya'da birinci parti çıkması ve 6 milletvekili çıkarması neredeyse garantilenmişken; Alanya'yı ve Gazipaşa'yı yok sayarak 220 bin seçmeni göz ardı edenler, umarım 1 Kasım'da pişman olmazlar ve dilerimki tüm bu olumsuz koşullara rağmen partimiz Antalya'da birinci parti olur. 5 olan milletvekili sayılımızı dilerim ki 6'ya 7'ye çıkarırız."

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 16:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83