YEŞİLDAL GÖREVİ TAKAVUT'A DEVRETTİ

Geçtiğimiz hafta yapılan kongrede CHP'nin İlçe Başkanlığı'na seçilen Ali Takavut, görevi Şengül Yeşildal'dan devraldı.

YEŞİLDAL GÖREVİ TAKAVUT'A DEVRETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nda, 4 Aralık Cuma günü yapılan İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı seçilen Ali Takavut ile Şengül Yeşildal arasında devir teslim töreni buhün gerçekleştirildi. Törene, Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili hazır bulundu. 

YEŞİLDAL: ALİ BEYİN EMRİNDEYİM

Devir teslim töreni öncesi konuşan Şengül Yeşildal, "Bu bir bayrak yarışı. O zaman söylemiştim, yine söylüyorum, bu kongrenin kaybedeni veya kazananı yok. Kazanan CHP olmuştur. Takavut artık benim de başkanımdır. Ali Bey ne zaman ne emrederse emrindeyim" dedi. Yeşildal daha sonra partinin mührünü Takavut'a teslim etti. 

TAKAVUT'TAN BİRLİK MESAJI 

Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Takavut, "Ayrımcılık, ayrıştırma, öteleme, rövanşizm duygularından tamamen sıyrılacağız. Bunu hayata geçirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bunun için size söz veriyorum, çok uğraşacağım. Birtakım eleştirilere maruz kalıyorum. Hiçbir art niyet veya önyargıyla hiçbir şey yapılmadı. Biz yönetim listesini ve il delegelerini yazarken gece yarısı saat 03.00'lere kadar çalıştık ve bu konuda bazı arkadaşlarımızın kalbini kırdık. Haklı olarak bize kırıldılar, onlardan özür diliyorum. Ama biz yönetimdeki ve Belediye Meclisi'ndeki arkadaşlarımız zaten bir görevleri olduğu için il delegeleri olmasını istemedik. Ama bize kırılan arkadaşlarımızın ayağına gideceğiz, onlarla konuşacağız. CHP'li olmak demek, illaki bir yerde olmak demek değildir. Lütfen bu tür alınganlıklardan vazgeçip elimizi taşın altına koyalım" diye konuştu. 

'OMUZ OMUZA VERELİM' 

Takavut açıklamasına şöyle devam etti: "Sırt sırta, omuz omuza verelim. Bu partide bu kalabalık her zaman olsun. Gelin, eleştirilerinizi ve sorunlarınızı açıkça anlatın. Orta yerde, onun bunun yanında konuşmaktansa, partimizi eleştireceksek, bizi eleştirecekseniz, biz eleştiriye açığız. Gelin, bir odaya kapanalım, eleştirilerimizi yapalım, CHP'yi Alanya'da istediği noktaya getirelim. Türkiye'nin CHP'ye, sosyal demokrat bir partinin yönetimine ihtiyacı var. Bizim amacımız sadece muhalefette kalmak değil. Hedefimiz yüksek. Eğer CHP iktidar olursa hepimiz mutlu olacağız. Bunu özledik. Alanya'da yapmak istediğimiz şeylerden birisi de kavgalardan, partiyi yıpratıcı dedikodulardan uzak durmak. Alanya'nın menfaati söz konusu olduğu zaman elimizi taşın altına koyacağız." '

'KOLTUK BAŞARILI OLURSAK RAHAT OLUR' 

Yapılan konuşmaların ardından Yeşildal ve Tekavut, başkanlık makamına geçtiler. Takavüt, bundan sonraki yaşamında Yeşildal'a sağlıklı ve mutlu yıllar dilerken, Yeşildal da, "Ben de gönül rahatlığıyla koltuğumu Ali Bey'e bırakıyorum" diye konuştu. Koltuğa oturduktan sonra kendisine "Rahat mı?" diye sorulması üzerine Takavüt, "Onun rahatlığını hemen şimdi hemen hissedemeyiz. Eğer başarılı olursak bu koltuk çok rahat olacak. Başarısız olursak iğne gibi batacak. Umarım başarılı oluruz, koltuk da rahat olur. Şunu herkes iyi bilsin. Bu koltuk rahat diye uzun yıllar işgal edecek değiliz. Günü geldiği zaman bu koltuğu yeni bir arkadaşa devredeceğim" dedi.

'BENİ NASIL SİLİRSİN'E YANIT
 
Bu sırada Takavüt'ün yeni makam odasına giren bir partili, herkesin içinde kendisinin yönetim listesine alınmamasına tepki gösterdi. İsminin Şakir Çintaş olduğu öğrenilen vatandaş, "Beni niye sildin?" deyince bir açıklama yapan Takavüt, "Biz önce bir liste hazırlamıştık ama gece yarısı değişiklik yaptık. Çünkü biz Antalya'nın İl Delegelerinde kadın ve gençlik kotasının sınırlarını bilmiyorduk. Sonra bir haber geldi. 15 kadın ve 5 gençlik kotası çıkınca biz ne yapacağımızı şaşırdık. Bunun üzerine bazı arkadaşlarımızı mecburen listeden çıkardık. Biz Alanya Belediye Meclis Üyesi olan arkadaşlarımıza söz verdik, 'Sizi yazıyoruz' dedik ancak bu sıkıntıdan dolayı böyle bir tasarrufa gittik. Lütfen o tasarrufu da bize çok görmesinler. Biz onlarla yine arkadaşız, kardeşiz" diye konuştu.



Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 12:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83