Gündoğan: Muhtar benim, ikinciyi merak ediyoruz

Tosmur Muhtar Adayı Yakup Gündoğan Alanya Adres'e özel çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o çok özel röportaj:

Gündoğan: Muhtar benim, ikinciyi merak ediyoruz
Tosmur'da seçimlere sayılı günler kala Tosmur Muhtar Adayı Yakup Gündoğan'la Alanya Adres muhabiri Burak Öztunç bir röportaj yaptı. Gündoğan'ın dobra dobra konuştuğu röportajı siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz:

Burak Öztunç: Öncelikle yoğun çalışma temponuz arasında bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Yakup Gündoğan: Tabi ki halkımıza sesimizi duyuran siz değeri arkadaşlara her zaman vakit ayırırız. Öncelikle Tosmurumuza hoşgeldin diyorum.

"MUHTARLIK DEYİP GEÇMEMEK LAZIM"

Burak Öztunç: Peki, kendinizi tanıtır mısınız? Yakup Gündoğan kimdir?

Yakup Gündoğan: 8 Ağustos 1968 doğuluyum. Askere gidinceye kadar çiftçilikle, tarımla uğraştım. Daha sonra bir market açtım. 10 sene boyunca market işlettim. Hayatım boyunca askerlik hariç hep Tosmur'da yaşadım. 

Tosmur bir köydü önceden, bizde belediye olması için Tosmur'un ileri gelenleri ile büyük bir mücadele verdik. Belediyeliğe bu mücadele sayesinde hak kazandık. Belediye başkanlığını ANAP'la kazandık. 5 sene sonra da AK Parti'ye geçti belediye. Bu süreçte ben hep aktif olarak belediye de mücadele verdim. 
Ben asla siyasi bir partiye bağlılık göstermedim. Kim daha iyi hizmet ettiyse bir Türkiye Milliyetçisi olarak ben ona oy verdim. Ondan sonra bir dönem daha seçildik. 3'üncü dönemde Belediye meclis üyesi olarak aktif görev aldım. 5 yıl başkan yardımcılığı yaptım. 

Tosmur'da yaşayan hiç kimseye; sen şuradan geldin, sen İzmirlisin, sen Ordulusun, sen Zonguldaklısın demedim. Benim tek görüşüm bu, savunduğum konu da bu. Her insan her yerden gelebilir ama Tosmur'da yaşıyorlar. Çok insanımızın yanında oldum asla çıkar düşünmedim. Önce hedefim dürüstlük dedim, dürüstlük bizim ilkemiz. Benim şahsım bu. 

Milletin gösterdiği sevgi, saygı ve destek beni gerçekten onure etti. Ben bu insanlara nasıl layık olacağım onu düşünüyorum. Nasıl onlara yardım edeceğim, gece gündüz yatmasam herkese ulaşabilir miyim diye düşünüyorum. Çok yardıma ihtiyacı olanlar var. İlacını alamayanlar var. Annesini hastaneye götüremeyenler var. Yapacağımız çok şey var aslında muhtarlık deyip de geçmemek lazım. Çok yardım edilecek insan var. 

"HERKESİ DİNLEYEBİLİRSEM NE MUTLU BANA"

Burak Öztunç: Seçim çalışmaları nasıl gidiyor? 

Yakup Gündoğan: Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Gerçekten umduğumdan çok daha iyi gidiyor. Herkesle görüşmeye çalışıyoruz. Şikayetlerini dile getiriyorlar. Herkesi dinleme fırsatı bulabilirsem ne mutlu bana. Tek tek kapılarına gidiyorum halkımızın. Herkes zaman ayırıyor. Bana zaman ayıranlara beni dinleyen herkese teşekkür ediyorum. Bende onları dinliyorum. Yardımcı olmaya çalışıyorum şimdiden elimden geldiği kadar. Gücümün yettiği kadar da olacağım. 

"NEDEN GELDİN BURAYA DİYORLAR"

Burak Öztunç: Bugüne kadar seçim çalışmalarında kötü bir geri dönüş aldınız mı?

Yakup Gündoğan: Asla. Kapısına gittiğim çoğu kişi bana 'Neden geldin buraya?' dediler. 'Biz seni zaten tanıyoruz, dürüstlüğünle, yardım severliğinle tanıyoruz' diyorlar. Ben çok mutluyum. Ben onları tekrar tekrar ziyaret etmekten çok mutlu oluyorum. 

"NE ÇİÇEK DAĞITIYORUM, NE DE KAHVE"

Burak Öztunç: Seçime kadar çoğu aday kapı kapı dolaşıyor ama seçimden sonra bu ziyaretler kesiliyor. Özellikle muhtarlar ofislerinden dışarı adım atmıyorlar. Siz seçimden sonra ne yapacaksınız?

Yakup Gündoğan: 10 sene belediye başkanın yanında durdum. 5 sene de aktif olarak görev yaptım. 15 sene sonunda bir kapıyı rahatça çalabiliyorum. Neden biliyor musun? Hiç birine yalan söylemedim, asla da söylemem. Muhtarlığı değil Belediye başkanlığını verecekler, yine asla yalan söylemem. Çıkarım için hiç bir iş yapmam. Aklımın ucundan bile geçmedi. Bir iyilik yaptıysam çıkar için değil Allah için yaptım. Karşımdaki insanı düşünerek yaparım. Biliyorsun "ilmi isteyene zenginliği ise istediğime veririm" demiş Cenabı Allah. Onun için kimin ne olacağı belli olmaz. 

Bu milleti kandırıyorlar. Önce gidiyorlar oy istiyorlar, yanında olacağım diyorlar ama sonra selam bile vermiyorlar. Biz öyle olmayacağız. Biz şimdi ne çiçek dağıtıyoruz, ne de kahve dağıtıyoruz. Biz dürüstlüğümüzü dağıtıyoruz. Muhtarlıktan sonra tek tek vatandaşları ziyaret edeceğim, bir gülle gidip teşekkür edeceğim bize destek oldukları ve zaman ayırdıkları için. Hepsinin kapısını elimde gülle tek tek çalacağım. 


"BİR OY İÇİN YALAN SÖYLÜYORLAR"

Burak Öztunç: Tosmur'un sorunları nelerdir sizce?

Yakup Gündoğan: Tosmur'da zaten devamlı bir hizmet akışı var. Tosmur'un bir kısmına Alanya Belediyesi bir kısmına Antalya Büyükşehir Belediyesi bakıyor. İkisi de hizmet yarışında. Partilerde farklı olduğu için, bir tanesi yaylaya sıcak asfalt döküyor, birisi merkeze döküyor. Kaldırımı, parkesi, bahçesi, ağaçlandırması, suyu, elektriği her şeyi yapılıyor. 

Bizim yapacağımız Tosmur'da ihtiyacı olanlarla kurumlar arası köprü oluşturmak. Biz onlara yol olacağız, onlar üstümüzden geçecek inşallah ve hizmetlerini, ihtiyaçlarını görecekler. Bunun için gece gündüz çalışacağız.

Bir aday diyor ki ben köprü yaptıracağım, bir diğeri ben garaj yaptıracağım, yok ben otopark yaptıracağım. Muhtarlığın bütçesi yok ki. Kendi ceplerinden yaptırabileceklerse başımın üstüne, bende destek olayım hatta. Ama imkansız. Bunlar muhtarlığın yapacağı işler değil. Millete yalan söylemeye gerek yok, gerçekçi olsunlar. Bir oy için yalan söylemeye gerek yok.

Ben insanlara hizmete etmek istiyorum. Yolumuz, sokağımız, kamera sistemimiz var, arıtmamızı yapmış, kanalizasyon sistemimizi yapmışız, elektrik tellerini yer altına almışız, ışıklandırmamız güzel bunlar muhtarlığın yapacağı işlerdir. Eksik var mı Tosmur'da var tabi, ölünceye kadar bitmez eksik. İhtiyaçlarımız bitmez. Biz insanların sıcak evlerinde huzurlu olmaları için elimizden geleni yapacağız. Bizim tek derdimiz bu. İlacını alamayana ilaç olmak, ekmek alamayana ekmek olmak bizim işimiz. Hedefimiz ve yapacaklarımız bu. Elimizden ne gelirse yapacağız. 

"TOSMUR'A ÇÖZÜM MASASI KURACAĞIZ"

Burak Öztunç: Biliyorsunuz seçimden sona azalar değişmeyecek. Mevcut azalarla uyum içinde çalışabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Yakup Gündoğan: Benim kimseyle bir sorunum yok. Ben herkesle iyi geçinirim. Azalar; Ali olmuş, Ahmet olmuş, Burak olmuş, yeter ki insan olsun. Yeter ki insanlara saygılı olsun. Benim 12 yaşında arkadaşlarım var. Çoğu gelir 'Asker arkadaşım naber?' der. Herkesle iyi geçinmeye çalışırım. 
Şimdiki azaların görüşlerini alacağız. Eski muhtarla yapamadıklarını beraber yapacağız. Sonuçta hepimiz Tosmur gemisinin içindeyiz. Buradaki amacımız Tosmur halkına köprü olabilmek. Onların her sorununu ilgili makamlara aktaracağız. 

Bizim bir projemiz var. Alanya Belediyesi gibi bir çözüm masası oluşturacağız. Çözüm masasına ihtiyaç sahipleri, yada sorunu olanlar anında bu sorunu aktarabilecek. Bu belirlediğimiz çözüm masasına insanlar mail atabilecekler, aradıklarında bir çalışanla muhatap olabilecekler, hatta whatsap'tan bile sorunlarını dile getirebilecekler. Bizde yapabileceğimiz yapacak, diğer konuları ilgili makamlara aktaracağız. İnsanların yaşamı daha kolay olması için çalışacağız. 

Tosmur'da sadece azalar değil, ihtiyar heyeti gibi Tosmur'a gönül vermiş, hizmet etmiş kişilerle de sürekli irtibat halinde olacağız. Onlarında görüşleri doğrultusunda Tosmur'a daha iyi nasıl hizmet edilebilir onun yolunu arayacağız. Mevcut muhtar adaylarının da seçilirsek bizim yanımızda olacağını düşünüyoruz. Onlarında bize destek çıkacaklarını fikir vereceklerini düşünüyorum. 

Adaylarımızdan birisi çok genç muhtarlık için, biriside artık o ailenin bırakması gerekiyordu ama nedense aday oldular. O noktada en sağlıklı aday benim. Biz insanların sorunlarını gerekirse Ankara'ya götürecek azim ve kararlılıktayız. Sorunumuzu Alanya'da çözemezsek, Antalya'da çözemezsek Ankara'ya kadar, meclise kadar gideceğiz. İmkanımız var, enerjimiz var, vaktimiz var. Hizmet verebilmek için en ideal aday olarak görüyorum kendimi. Zaten gençlerle Tosmur halkıyla sürekli irtibat halindeydik, gelen baskılar ve benimde hizmet etme aşkım beni adaylığa sürükledi. Allah izin verirse bunu başaracağız ve Tosmur halkı ilk defa muhtarlık görecek, hissedecek. 

"BİZ İKİNCİYİ MERAK EDİYORUZ"

Burak Öztunç: Seçilme şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Yakup Gündoğan: Biz ikinciyi merak ediyoruz. Çok samimi söylüyorum Tosmur'da beş aday var. Birincisi Yakup Gündoğan, ikincisi Yakup Gündoğan, üç, dört ve beş Yakup Gündoğan. Halkın görüşü bu. Benim bir tane oyum var. Ben milletin ağzıyla bunu söylüyorum. Öteki arkadaşlara da başarılar diliyorum, onlar da benim kardeşim ama artık Yakup Gündoğan devri başlayacak. 
Neden mi? Dürüstlük bizim ilkemiz. Eğer dürüst olmasaydık hazırladığımız afişleri bizim suratımıza çarparlardı. Biz o afişlere yazdık dürüstlüğü. Bunun üstüne de pek bir şey söylemeye gerek yok zaten. Herkes yazamaz bunu afişe yazabilir mi? Ama biz yazıyoruz. Alnımız açık, dikiz, isteyen istediğini sorabilir bana, istediğini konuşsun bana cevabım vardır.


"TOSMUR HALKI İLLA Kİ SANDIĞA GİTSİN"

Burak Öztunç: Tosmur halkı 4 Haziran'da sandığa gidecek. Tosmur halkına ne söylemek istersiniz?

Yakup Gündoğan: Bilenler kişiliğimizi, dürüstlüğümüzü biliyorlar. Bunlara çok güveniyorum ben. Bilmeyenler vardır. İlla ki tanımadığımız ulaşamadığımız insanlar olacaktır. Kardeşlerimiz, ablalarımız olacak. Onlara demek istediğim bilenlere sorsunlar beni. Yakup Gündoğan'ı sorsunlar, kişiliğimi, nasıl bir insan olduğumu sorsunlar. Nasıl bir yardımsever olduğumu sorsunlar. Zaten oy vermeye giderken insanımız kararını verecektir. 

Tosmur halkında oy kullanacak herkese tek tek teşekkür ediyorum. Destekleyen ve desteklemeyenlere teşekkür ediyorum. 4 Haziran'da bizi yalnız bırakmasınlar. Kimi seviyorlarsa ona oy versinler, kim dürüstse ona kullansınlar, kim hak ediyorsa ona kullansınlar, kim yanlarında olacaksa ona kullansınlar ama oylarını illa ki kullansınlar. 

Burak Öztunç: Teşekkür ediyoruz Yakup Bey, seçim çalışmalarında tekrardan başarılar diliyoruz. 

Yakup Gündoğan: Bende teşekkür ediyorum bana söz hakkı tanıdığınız için. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 09:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83