1 YILDA 65 KİLO VERDİ

Antalya’da yaşayan Serkan Büyüker, mide küçültme operasyonu ile 1 yılda 145 kilodan 80 kiloya düştü.

1 YILDA 65 KİLO VERDİ

 Antalya’da yaşayan 39 yaşındaki Serkan Büyüker, yoğun iş temposundan dolayı tek öğün beslenerek kısa sürede 145 kiloya ulaştı. Bir anda nefes darlığı ve pek çok hastalıkla karşı karşıya kalan Büyüker, obezite nedeniyle hayati riski olduğunu öğrendi. Yaşamını tehdit eden kilolarından kurtulmak isteyen Büyüker, Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan ile görüştükten sonra ameliyat olmaya karar verdi. Serkan Büyüker, 1 buçuk saat süren başarılı mide küçültme ameliyatı sayesinde 1 yıl içerisinde 65 kiloya veda etti ve toplamda eşi ve 2 yaşındaki kızının ağırlığı kadar hafiflemiş oldu.

banner111
10 yıldır pek çok yöntemle kilo vermeye çalışan 1.84 cm boyundaki Serkan Büyüker, iş temposunun yoğunluğu yüzünden sabah ve öğle beslenme fırsatı bulamıyordu. Son bir yılda artan iş temposu onu geceleri yemek yemeye sürükledi. Yemek için vaktinin olmadığını düşünen 39 yaşındaki Büyüker, günün ilk öğününü işten çıkıp eve gittiği zamanlarda ancak yiyebiliyordu. Son 1 yılda aldığı 23 kilo sonrasında pek çok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalan Büyüker, ameliyat olmaya karar verdi ve Memorial Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’ın gerçekleştirdiği başarılı operasyonla sağlıklı yaşam yolundaki ilk adımı attı.

Serkan Büyüker’in operasyon sonrasında kaybettiği kilolar sayesinde fiziksel görünümü hızla düzeldi. Memorial Antalya Hastanesi Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Gökhan Yazıcıoğlu ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Berna Ertuğ’a ameliyat sonrasında kontrollere giden Serkan Büyüker, 1 yılın sonunda 65 kilo vererek tartıda 100’lü rakamlara veda etti. 10 yıldır spor ve diyet yapmasına rağmen kilo veremeyen Büyüker, obezite cerrahisinin ardından, sık sık ve az az her şeyden yemeye başladığı bir hayata adım attı.

“EN BÜYÜK MUTLULUĞUM 2 YAŞINDAKİ KIZIMLA KOŞABİLMEK”

Mide küçültme ameliyatından sonra yeme alışkanlıkları değişen ve bunu bir yaşam tarzı olarak kabul eden Büyüker, birkaç tabak yemek yemesine rağmen doymazken, şimdi uyguladığı beslenme programıyla nasıl doyacağını öğrendi. En büyük mutluluğunun kızıyla koşabilmek olduğunu da belirten Büyüker, “Önceden bir restorana gittiğimde yemeğim bitmeden ardından neler söylesem diye düşünürken, şimdi az çorba içerek doymanın mutluluğunu yaşıyorum. 2 yaşında kızım var ve ben onunla oynarken peşinden koşamıyor, yoruluyor, sinirleniyordum. Artık kızımla doyasıya koşup oynuyorum” diye konuştu.

“KİLO VERMESİ BİZİ DE HAFİFLETTİ”

35 yaşındaki Başak Büyüker, eşi Serkan‘ın kilo verme süreci ile ilgili, “Ameliyattan önce dengesiz beslenmesinden çok şikayet ediyordum. Bu şekilde beslenmesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini defalarca ona söyledim. Bir süre sonra beni dinlemediği için artık ben de kilo veremeyeceğini düşünerek vazgeçmiştim. Çünkü geceleri yemek yemekten kendini alamıyordu ve hiçbir şekilde yaptığı diyetlerle kilo veremiyordu. Şimdi ise Serkan bambaşka biri oldu. En başta sağlığı düzeldiği için çok mutluyum. Biz artık fit bir aileyiz. Kilo vermesi bizi de hafifletti” dedi.

“HASTAMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK”

Obezite cerrahisinin, hastalara hem fiziksel hem de psikolojik yönden iyi geldiğini belirten Prof. Dr. Gürkan şunları kaydetti:
“Serkan Bey benimle ilk görüştüğü zaman birbirimize karşılıklı sözler verdik. Onu 1 yıl içerisinde 80’li kilolara ulaştıracağımızı fakat bunu yaparken yaşam tarzını tamamen değiştirmesi gerektiğini söyledim. Ameliyat olmakla da işin bitmediğini, sonrasında özellikle diyetisyen kontrolünde çok iyi takip edilmesi gerektiğini anlattık. Serkan Bey ve ekibimiz verilen sözleri tuttuk. Böyle bir başarıya birlikte imza atmış olmaktan dolayı gururluyuz."

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 14:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83