3 KANSER HASTASINDAN İKİSİ KURTULUYOR

Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, "2000 yılından önce 3 kanser hastasından yalnızca birinin şansı varken, günümüzde artık 3 hastadan ikisi kanserden kurtulabiliyor" dedi.

3 KANSER HASTASINDAN İKİSİ KURTULUYOR

 Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Antalya Şubesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla Antalya'da bir dizi konferans düzenliyor. Konferanslarda kanser hastalığında gelinen son nokta ve alınması gereken önlemler masaya yatırılacak.

banner111
Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Dünyada, her yıl yaklaşık 15 milyon kişinin kansere yakalandığını kaydetti. Kanserdeki artış hızına bağlı olarak gelecek 10 yılda, 20 milyon yeni kişiye kanser tanısı konulacağının öngörüldüğüne işaret eden Prof. Dr. Özdoğan, "Kanser tedavilerinde son 10 yıldaki gelişmeler ise hastaların yaşam süresi ve kalitesini de önemli ölçüde etkiliyor. 2000 yılından önce 3 kanser hastasından yalnızca birinin şansı varken, günümüzde artık 3 hastadan ikisi kanserden kurtulabiliyor" dedi. 
4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) basın toplantısı ve Antalya Kültür Merkezi(AKM) Aspendos Salonu'nda 'Kanser ve Toplum' konulu konferans düzenleneceğini kaydeden Prof. Dr. Özdoğan, "Programlarda, kanser önlenebilir bir hastalık mıdır? Dünyada ve ülkemizde kanser sıklığı nasıl azaltılabilir? Kanserde erken tanı mümkün müdür? Ne bilmeliyiz? Ne yapmalıyız? Kanserde erken tanı için ne gibi olanaklar mevcut? Kanser tedavisinde umut verici gelişmeler var mı? sorularına cevap aranacak" diye konuştu.

"KATILIMCILAR"
4 Şubat 2016 Perşembe AGC'de düzenlenecek toplantıya, Dünya Kanser Kontrol Örgütü Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Antalya Şubesi Başkanı Op. Dr. Kadri Yakut, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Murat Özdemir ve Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan katılacak.
Uluslararası Kanser Savaş Örgütü, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Antalya Şubesi, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte düzenlediği ve moderatörlüğünü Prof. Dr. İhsan Karadoğan'ın yapacağı 'Kanser ve Toplum' konulu toplantı AKM Aspendos Konferans Salonu'nda, 14.30-16.30 saatleri arasında yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 11:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83