3 yıldır delirten ağrılardan ameliyatla kurtuldu

3 yıldır delirten ağrılardan ameliyatla kurtuldu
Hayatının 3 yılını halk arasında “delirten ağrı” olarak bilinen trigeminal nevralji rahatsızlığı ile geçiren 49 yaşındaki Kudret Uğur başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Yüz bölgesinde oluşan ağrılar nedeniyle su içerken bile zorlanan Kudret Uğur, şikayetlerinin artmasıyla birlikte Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Seçer‘e başvuruda bulunarak muayene oldu. Yapılan muayene, tetkik ve görüntüleme yöntemleri neticesinde Uğur’a halk arasında “delirten hastalık” olarak adlandırılan trigeminal nevralji tanısı konuldu. Uğur’a trigeminal nevralji hakkında bilgi veren Doç. Dr. Seçer onaylarını alarak ameliyata aldı.
Operasyon sonrası hastayı ziyaret eden Doç. Dr. Seçer , Trigeminal Nevralji rahatsızlığı hakkında bilgi verdi. Mehmet Seçer:” Trigeminal Nevralji ani bir şekilde meydana gelen yüz ağrısı olarak adlandırılmaktadır. Yüz yıkamasında,dokunmada ve yeme içme gibi işlemlerde başlayıp şiddetlenebilir. Elektrik çarpması gibi hissedilen şiddetli ağrı,spazm benzeri yanma hissi ile meydana gelir. Bu hastalığın tam olarak sebebi ise bilinmemektedir. Sinir sistemini etkileyen ve kronik bir rahatsızlık olan bu hastalık halk arasında delirten hastalık olarak da bilinmektedir. Hastam Kudret Hanımın 3 yıldır giderek şiddetini arttıran yüzünün sol yarısında ağrıları vardı. Trigeminal nevralji hastalığında tedavi hastadan hastaya değişkenlik gösterse de genel olarak ilaç tedavisi, etkili olmadığı durumlarda ise cerrahi tedaviye başvurulmaktadır. Hastamız bize gelmeden önce bu hastalık için kullanabilceği ilaçları maksimum dozda kullanmasına rağmen hayat kalitesini azaltan ağrıları devam etmiş ardından radyofrekans yöntemi denemiş ancak etkisi çok kısa süreli olmuş. Trigeminal nevralji de bu tedaviler başarılı bir sonuç vermezse mikrovasküler dekompresyon denen cerrahi yöntemi yapılmaktadır. Kudret Uğur Hanım da mikrovasküler dekompresyon işlemi uygulayarak ağrılarından kurtulmasını sağladık”dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2021, 11:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83