3 yıldır yaşam mücadelesi veriyor

Günümüzün en zorlayıcı hastalıklarından olan kanser hem hastalığı yaşayan kişide hem de yakınlarında, toplumda korku yaratan bir hastalık. Kanser tanısı olasılığı olan ya da tanısı alan hastalarda ise olumsuz duygu ve düşüncelerin gelişmesi neredeyse kaçınılmaz.

3 yıldır yaşam mücadelesi veriyor
1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında 3 yıldır tedavi görmekte olan onkoloji hastası Parviz Fahmi(68) yaşadıklarını anlattı. 

Fahmi, "3 yıl önce doktorum bana kanser teşhisi koydu. Bu süre zarfında radyoterapi ve kemoterapi  gördüm. Hastalığımı ilk duyduğumda çok üzüldüm. Hastalığımla nasıl baş edeceğimi bilmiyordum. Ailem  bu süre zarfında hep yanımdaydı, beni biran olsun yalnız bırakmadılar. Doktorumla  koordineli bir şekilde  tedavimi gördüm. Çok zor anlar yaşadım. 3 yıldır  devam eden savaşım ise devam etmektedir. Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi Onkoloji Doktorum Oya Malbora Karadağ tedavimde beni yalnız bırakmamaktadır. Bir hekim olarak desteğini hep hissettim hissetmeye de devam etmekteyim. Kanser hastalarına tavsiyem asla vazgeçmeyin ve güçlü olun." dedi. 

Onkoloji hastası Parviz  Fahmi 'nin kızı Mina fahmi(32) babasının 3 yıllık tedavisi süresince hep yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi. 

"Bu zorlu süreçte moral çok önemli. Her zaman güçlü durmalısınız"

Antalya  Kamu Hastaneler Birliğine Bağlı Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Oya Malbora Karadağ Kanserin erken teşhis edildiğinde tedavisinin mümkün olan bir hastalık olduğunu söyledi. 

Karadağ, "Kanser geç kalındığı zaman hem hekim için hemde hasta için zorlu bir süreçtir. Kanserli hastanın ve hasta yakınlarının psikolojisi tüm tedavi içerisinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır." Dedi. 
Beden, beyin ve ruh bir bütündür. Kanserin ortaya çıkışında psikolojik durumun rolü vardır. Ama daha da önemlisi sağlıklı yaşamamaktır. Toksik  madde içeren gıdalardan uzak durarak kanseri hayatınıza hiç sokmayın. Sağlıklı  yaşam için öncelikle sigara ve alkolden uzak durmalısınız. Elinizden geldiğince organik beslenmeye çalışın. Paketli gıdalardan uzak durun. Ve yıllık kontrollerimizi yaptırmayı unutmayalım. Kanser  hastalığı teşhis edildikten sonra aile, hasta hekim birlik içinde olmalıdır. Bu zorlu süreçte herkes birlikte hareket etmelidir." dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 18:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83