90 YAŞINDAKİ AYŞE NİNE'YE İKİNCİ HAYAT

Antalya'da mesane kanseri nedeniyle 3 kez ameliyat olan 90 yaşındaki Ayşe İnce, 4'üncü ameliyatta sağlığına kavuştu.

90 YAŞINDAKİ AYŞE NİNE'YE İKİNCİ HAYAT

 Yaklaşık 10 yıl önce mesanede tespit edilen bir tümör nedeniyle kanser teşhisi konulan ve Antalya'daki Özel Akdeniz Şifa Hastanesi'nde Üroloji Uzmanı Op. Dr. Niyazi Umut Özdemir tarafından 3 kez ameliyat edilen Ayşe İnce, 90 yaşında kanseri yine nüksedince tekrar ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu. Dr. Özdemir, "Bizim Ayşe Nine'mizi sırf yaşı ileri ve riskli hasta diye kanseri ile baş başa bırakmaya gönlümüz razı gelmedi" dedi.

banner111
TÜM RİSKLERİ GÖZE ALDI

Ayşe İnce'yi 90 yaşına gelmesine rağmen her türlü riski göze alarak yine ameliyat ettiklerini belirten Dr. Niyazi Umut Özdemir, "Ayşe Nine'miz 90 yaşında ve son derece agresif yani hızlı yayılan bir mesane kanseri hastası idi. Daha önce 3 kez kapalı yolla (endoskopik) cerrahi ile tümörünü temizlememize rağmen çok kısa sürede tekrar tekrar nüksediyordu. Hatta son yaptığımız ameliyatında da kanserin artık kas tabakasına geçtiğini de görmüştük. Kendisini artık kapalı yolla tedavi etme imkanı kalmamıştı. Cerrahi açıdan tek yol radikal ve büyük bir ameliyat idi. Kendisinin bir böbreği de yine tümör nedeniyle 5 yıl önce alınmıştı ve diğer böbrek kanalı da mesane düzeyinde tümörden dolayı tıkalı olduğu için o böbreğe de nefrostomi kateteri (dışarıdan böbrek tüpü) takmak zorunda kalmıştık" şeklinde konuştu.

"ÖLÜMCÜL MESANE KANSERİYDİ"

Ayşe Nine'yi, sırf yaşı ileri ve riskli hasta diye kanseri ile baş başa bırakmaya gönüllerinin razı olmadığını dile getiren Dr. Özdemir şunları söyledi:
"Öyle yapsaydık çok kısa sürede kanser büyük ihtimalle her yere yayılım gösterecek ve hayatını tehdit eder hale gelecekti. Genel sağlık durumu nedeniyle de eksiksiz bir kemoterapi ve radyoterapi uygulamak da mümkün değildi. Tüm bunları göz önünde tutarak hasta ve ailesine riskleri anlattık. Riskleri, artıları eksileri birlikte oturduk değerlendirdik. Başarılı geçebilecek bir ameliyat süreci geçirdik. Ayşe Nine'miz şuan için tüm fonksiyonlarını kendi sürdürebilir halde ve hızla da iyileşmeye devam ediyor."





Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 14:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83