Alanya Belediyesi'nden bugüne özel panel

2 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Alanya Belediyesi tarafından ‘Kanserden Nasıl Korunuruz’ paneli düzenlendi.

Alanya Belediyesi'nden bugüne özel panel
Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Profesör Doktor Nevin Atalay Güzel, Doçent Doktor İlke Keser, Uzman Fizyoterapist Erdem Demir  katıldılar.

Panelde Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Profesör Doktor Nevin Atalay Güzel, kanserde fiziksel aktivitenin önemi konulu sunum yaptı. Kanserden korunma yöntemlerini ve mücadeleyi de anlatan Güzel, her yaşta sağlığa dikkat edilmesinin gerektiğini belirtti. Güzel konuşmasında, ‘’ Her yıl 2 milyondan fazla kişinin egzersiz eksikliği nedeniyle öldüğü tahmin ediliyor. Egzersiz nedir? Bazen bu konuda aklımız karışıyor. ‘Ben ev işi yapıyorum bu da egzersiz değil mi?’ deniliyor. Egzersiz sürekli yapılan ve vücudumuzun kapasitesini artıran planlı aktivitelerdir. Bu tarz egzersizler kanser ve bir çok çeşitli hastalığı azaltıcı rol oynuyor. Egzersiz yapıyorsak kolon kanseri oluşumu %30-40 oranında azalıyor. Prostat kanseri oluşumu % 15 oranında azalıyor. Yağ dokusundan oluşan maddeler bizi hastalandıran maddelerdir’ dedi.

KANSERDEN KORUNMA VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ ANLATILDI

Panelde Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor İlke Keser, kanserde fizyoterapi ve rehabilitasyonu katılımcılara anlattı.  Kanser tedavisi öncesi rehabilitasyonun önemine dikkat çeken Keser, ‘Bu yöntem, aslında yeni bir uygulama değildir. Rehabilitasyon ile hastanın dayanıklılığının arttırılması ve tedavi yöntemlerinin hastaya daha faydalı olması hedeflenir. Örneğin; kireçlenme olan ve diz ameliyatına girecek kişinin bu tür bir rehabilitasyon programına katılması önerilebilir. Ameliyat öncesi hastaya çeşitli egzersizler verilerek problemli bölgenin güçlendirilmesi sağlanır. Buradaki amaç, ameliyatın daha iyi geçmesini sağlamak ve hastanın sağlığına daha hızlı kavuşmasına yardımcı olmaktır’’ dedi.

Alanya Belediyesi Uzm. fzt. Erdem Demir ise kanser hastalarında görülebilecek postür bozukluklarına değindi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 17:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83