ALANYA BÖLGE HASTANESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanması planlanan yeni hastanelerle yaklaşık 800 yatağın daha devreye gireceğini açıkladı. Yılmaz Alanya bölge hastanesinin 2016 yılının ortalarında açılacağını söyledi

ALANYA BÖLGE HASTANESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya’nın işadamlarından oluşan Salı Grubu’nun Antalya Tenis İhtisas Kulübü’ndeki toplantısına katıldı. Necat Yılmaz, Antalya’daki sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. Yılmaz, sağlıktan sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak’ın da katıldığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

YAKLAŞIK 800 YATAK

Prof. Dr. Yılmaz, yatak sayısı bakımından Antalya’da son yıllarda büyük bir artış kaydedildiğini açıkladı. Sağlıkta verilen hizmetin niteliğinin de çok önemli olduğunu anlatan Yılmaz, son sekiz aylık dönemde Kemer, Kaş, Korkuteli ve Gazipaşa’da olmak üzere Antalya’da toplam dört yeni hastaneyi açtıklarını açıkladı. Önümüzdeki aylarda da yeni hastanelerin devreye gireceğini anlatan Prof. Dr. Yılmaz, “Her iki ayda bir hastane açıyoruz. Önümüzdeki ocak ayına kadar da Serik Devlet hastanesi, Elmalı Devlet Hastanesi ve Kepez Sütçüler Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesinin 300 yatağı geçen ek binası devreye girecek. Böylece önümüzdeki birkaç ay içerisinde de yaklaşık 800 yatak kapasitesi devreye girmiş olacak” dedi.

ALANYA 2016'DA

Önümüzdeki yılın ortalarına doğru Alanya Bölge Hastanesinin de hizmete girmesinin planlandığını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, ilçelerde Demre hariç yenilenmemiş hastane kalmadığını açıkladı. Demre’deki hastanenin de yenilenmesi için 2016 yatırım programına alınması konusunda gayret ettiklerini anlatan Yılmaz, Finike Devlet Hastanesinin de sorununu çözdüklerini söyledi. Sağlık turizmine de çok önem verdiklerini vurgulayan Yılmaz, sağlık turizminde de niteliği artırmak gerektiğini söyledi. Antalya’nın Aksu bölgesinde 300 yataklı hastane yatırımı ve 150 yataklık fizik tedavi ve rehabiliasyon merkezi için söz alındığını anlatan Yılmaz, buna karşılık Antalya’nın Duacı bölgesinde yapılması planlanan 1000 yataklı şehir hastanesi projesiyle ilgili olarak ise yatırım kararının çıkmadığını belirtti.

ANTALYA SAĞLIKTA MARKA OLMALI

Sağlık turizminin gelişmesi için otellerin klinik gibi kullanılmasını öngören bir çalışma yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “ Bu konuda hazırlana n yönetmeliğin Resmi gazetede yayınlanmasıyla Antalya’daki otellerin de bundan büyük pay alacak. Antalya yine de sağlıkta iyi bir noktada yer alıyor. Antalya’yı turizmde olduğu gibi sağlıkta da bir marka yapmalıyız. Bu da herkesin vurgulaya vurgulaya gündeme getireceği bir husustur” diye konuştu.

BÖYLE BİR KANSER SIKLIĞI YOK

Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesinde yakında böbrek ve karaciğer nakillerine başlanacağını işaret eden Prof. Dr. Yılmaz, “Ruhsat çalışması tamamlandı. Kepez Sütçülerdeki hastanenin bahçesindeki yarım bırakılan inşaatı onkoloji merkezi yapacağız. Türkiye’de sağlıksız beslenme yüzünden toplumun sağlığı bozuldu. O kadar sağlıksız beslendik ki, beslediler ki, bizi o kadar sentetik yaşattılar ki, herkes kanser olmaya başladı. Böyle bir kanser sıklığı yok yani. Olacak bir şey değil. Bu yüzden onkolojiye çok ağırlık vermek durumunda kalıyoruz” dedi.

SİGARADAN SAĞLIĞA 50 KURUŞA DESTEK

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç ise sigaranın sağlık harcamalarına yaptığı olumsuz etki nedeniyle yapılması planlanan 50 kuruşluk SGK zammının doğru bir karar olduğunu söyledi. Koç, sigaranın oluşturduğu sağlık harcamalarının finansmanı için 50 kuruş ya da 1 liranın SGK’ya aktarılmasını desteklediğini ifade etti.

Toplantı sonunda Salı Grubu Başkanı Muhanrrem Koç, katılımlarından dolayı Vali Yardımcısı Mustafa özkaynak ile diğer katılımcılara teşekkür etti.

BAYKALIN PATRONUNA 84’ÜNCÜ YIL KUTLAMASI

Toplantıda, 84 yaşına giren Antalya’nın önde gelen işadamlarından İbrahim Şencan’a da sürpriz bir doğum günü pastası hazırlandı. Şencan kendisi için hazırlanan doğum günü pastasındaki mumları söndürdü. CHP’nin eski lideri Deniz Baykal’ı gençlik yıllarında sulama kanalında çalıştırıp patronluğunu yapan Şencan, bir dileğinin olmadığını söyledi. Yaklaşık 50 kadar işadamının katıldığı toplantıya Büyükşehir Belediyesi ilçe hizmetleri daire başkanı Uğurcan Ecemiş, Medical Park Antalya Hastanesi Genel Müdürü Oya Ayçetin, Öz Ecza Deposu’ndan Antalya Spor eski başkanlarından Sedat Peker, Anadolu Lara Hastanesi’nden Dr. İrfan Erdoğan, Vergi Müfettişi Murat Şimşek, Vergi Müfettişi Murat Hakan Aslan, SGK’dan Yılmaz Ergin de konuk olarak katıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 17:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83