Alanya'da hastane personeline farkındalık semineri

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikoloğu Esra Yemez tarafından Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeline ‘Toplumda Engelli Farkındalığı’ semineri verildi.

Alanya'da hastane personeline farkındalık semineri
Alanya Belediyesi, toplumda engelli bireylere karşı farkındalığı arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi biriminin yürüttüğü Toplumda Engelli Farkındalığı semineri, engellilerin aktif olarak hizmet aldığı kurum ve kuruluşlarda verilmeye devam ederken toplumun konuya ilişkin duyarlılığının arttırılması sağlanıyor. Aynı zamanda verilen eğitim seminer çalışmalarıyla engellilerin hizmet aldığı her alandaki bireyin farkındalığının yüksek olması hedefleniyor.

Hastane personellerine verilen seminerde Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi birimin yaptığı çalışmalar, engelli tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri, engelli bireylerin sağlık alanında var olan hakları ile engelli bireylere empati konu başlıkları anlatıldı.

UYGULAMALI EĞİTİMLE ENGELLİ BİREYLERİN PSİKOLOJİLERİ PERSONELE ANLATILDI

Toplumda Engelli Farkındalığı seminerinde işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili çalışmalarından harfler, sayılar, günlük diyalog konuşmaları hastane personeline anlatıldı. Uygulamaların eşlik ettiği çalışmada personelin katılımı sağlanarak engelli bireylerin psikolojileri, yaşam içerinde karşılaştıkları güçlükler, doğru yardım teknikleri konularında bilgilendirme yapıldı.

İki gün boyunca süren seminerde sağlık personeli, hasta kabul yönlendirme, sekreterlik ve temizlik birimi olmak üzere toplam 125 personele toplumda engelli farkındalığı anlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 17:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83