Alanya'da sağlıkta bir ilk: "Ürolojik Laparoskopi"

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Alaadin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aynı gün içerisinde iki hastaya laparoskopi ameliyatı gerçekleştirildi.

Alanya'da sağlıkta bir ilk: "Ürolojik Laparoskopi"
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Üroloji Uzmanı Dr. Murat Topçuoğlu tarafından aynı gün içerisinde iki hastaya kamera yardımı ile yapılan kapalı cerrahi teknik olan laparoskopi ameliyatı gerçekleştirildi. Kronik rahatsızlığı sonucu bir böbreğinin fonksiyonları çalışmayan 14 yaşındaki Damla Kayahan ile böbrek kisti bulunan 66 yaşındaki Mustafa Çavuşoğlu’na laparoskopi ameliyatı uygulandı. Alanya’da ilk kez gerçekleştirilen operasyon sonrası hastalar ameliyattan 1 gün sonra taburcu edilerek, günlük hayatlarına devam etti. 

Hastaları ameliyat sonrası serviste ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan, "Alanya Alaadin Keykubat Üniversitesi ile hastanemiz arasında gerçekleşen ortak kullanım sözleşmesiyle birlikte ortak sağlık çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam etmekte. Bu anlaşma sayesinde hastanemizde daha önceden yapılmayan ameliyatlar yapılmaya başlandı. Güçlenen kadromuz ve başarılı hocalarımızla birlikte hasta ve hasta yakınlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için çalışmaktayız" dedi.

Ameliyatı için Antalya’ya gidecek durumlarının olmadığını belirten hasta Damla Kayahan, "Doktorum Murat Topçuoğlu sayesinde tekrardan sağlığıma kavuştum. Ameliyatım çok iyi geçti. Doktorum sayesinde çok iyiyim. Doktorum ve hastanemiz sayesinde ameliyatım yaşadığım yer olan Alanya’da yapılabildi" ifadelerini kaydetti.

Daha önceden üniversite hastaneleri dışında hiç ameliyat olmadığını belirten Mustafa Çavuşoğlu ise, "Doktorum Murat beyin bana verdiği güven sayesinde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatımı olma kararı aldım ve ameliyatım oldukça başarılı geçti" dedi.

İki ameliyatın da oldukça başarılı geçtiğini belirten Üroloji Uzmanı Dr. Murat Topçuoğlu, "2 başarılı laparoskopi ameliyatı gerçekleştirdik. Ürolojik Laparoskopi’yi Antalya merkezde bulunan hastaneler dışında ilk defa hastanemizde gerçekleştirdik. Hastalarımız hastanemizde 1 gün müşahede altında kaldıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilir durumdalar" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 11:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83