Alanya'dan organ başığına tam destek

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında farkındalığı arttırmak adına ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir stant kurdu.

Alanya'dan organ başığına tam destek
Hastane önüne kurulan organ bağışı standına özellikle gençlerin ilgisi büyüktü. "Her organ yeni bir başlangıçtır" sloganıyla yola çıkan ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta ve hasta yakınlarını organ bağışının önemi konusunda bilgilendirerek broşür dağıttı. Düzenlenen etkinliğe 7’den 70’e herkes katılarak gönüllü olarak organ bağışında bulundu.

"Her bağış yeni bir can ve başlangıçtır"

Organ Doku Koordinatörü Sezer Uğuz, "Her yıl olduğu gibi bu yılda organ bağışına dikkati çekmek farkındalığı arttırmak adına etkinlikler düzenledik. Organ bağışına özellikle gençlerin ilgi göstermesi ve bağışta bulunması bizleri çok mutlu etti. Etkinliğimiz gün boyunca devam edecektir. Organ naklinde çok başarılı olan ülkemiz maalesef bağış konusunda aynı başarıyı gösterememektedir. 25 milyon hasta, nakil için sırada beklemekte bunlardan 21 milyon 569 bin hasta böbrek nakli, 2 bin 84 kişi karaciğer ,923 hasta ise kalp nakli için sırada bekliyor. Bu yüksek rakamlara rağmen bağışçı sayımız ise her geçen gün azalmaktadır. Gelin birlik olalım. Unutmayın 'Her bağış yeni bir can ve başlangıçtır.' Organ nakli bekleyen siz de olabilirdiniz." dedi.

“Organ bağışında farkındalığı arttırmak elimizde“

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan karaciğer ve böbrek naklinde Dünya lideri olduğumuzu ancak bağış konusunda aynı başarıyı elde edemediğimizi söyledi. Dr. Tevfik Yazan, “Her organ, yeni bir hayatın başlangıcıdır. Organ bağışının ülkemizde yeterli olmadığı bir gerçek fakat bu durumu değiştirmek de arttırmak da bizim elimizdedir. Biz ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak organ bağışına dikkati çekmek farkındalığı arttırmak adına elimizden geleni yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bütün vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyoruz. Organlarınız toprak olmasın gelin can olsun.“ dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 14:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83