Alanya lösemi hastası Selen Utlu Akalın için tek yürek oldu

Akut Lösemi hastası Diş Hekimi Selen Utlu Akalın için Alanyalılar tek yürek oldu. Akalın için birçok noktada olduğu gibi Alanya’da da başlatılan kök hücre ve kan bağışı kampanyasının ilk gününde ilgi oldukça yoğundu.

Alanya lösemi hastası Selen Utlu Akalın için tek yürek oldu
Diş Hekimi Selen Utlu Akalın’a yaklaşık iki ay önce Akut Lösemi teşhisi kondu. Bir çocuk annesi olan 39 yaşındaki Akalın’ın rahatsızlığı lösemi türleri içinde en tehlikelisi olduğu için acil kök hücre nakline ihtiyaç duyuldu. Bunun üzerine ülkenin farklı noktalarında da olmak üzere Akalın için Kök Hücre ve kan bağışı kampanyası başlatıldı. Akalın’a destek olmak isteyen hemşerileri Atatürk Anıtı üzerinde bulunan Kızılay Çadırı’na akın etti.
İKİ GÜN SÜRECEK 
1-2 Şubat saat 10.30-13.30 ve 14.30-18.30 arasında gerçekleştirilecek olan kampanyanın ilk gününde, Alanya Gelecek Partisi Başkanı Avukat Mevlüt Çakan ve Yönetim Kurulu, Kızılay Alanya Kadın Kolları Başkanı Hanife Özen ve Yönetim Kurulu, Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları, Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği  Kadın Kolları ve çok sayıda vatandaş hem kan hem de kök hücre bağışında bulundu. 

UTLU: ‘BEŞ YILIN SONUNDA YAVRUSUNA KAVUŞTU’
Konuyla ilgili Gerçek Alanya’ya açıklamada bulunan Akalın’ın teyzesi ve MHP Alanya İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Üyesi Meryem Utlu, “Selen benim yeğenim oluyor. Selen’e yaklaşık 2 ay önce Akut Lösemi teşhisi kondu. Bu lösemi türleri arasında en tehlikeli olan. Yeğenim bir çocuk annesi. 5 yılın sonunda yavrusuna kavuştu. Ancak şimdi lösemiye yakalandı. Acilen kök hücre bulunması gerekiyor. Hayati tehlikesi ne yazık ki var. Tüm Alanya’dan destek bekliyoruz. Gönüllü herkese de çok teşekkür ederiz” dedi. 
DEMİREL: ‘BİR KAN BİR CAN’
Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Kadın Kolları Başkanı Kübra Demirel ise “Düzenli olarak kan bağışında bulunuyoruz. Bugün de Selen Hanım ve tüm hastalarımız için kök hücre bağışında da bulunduk. Bir kan bir candır. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.











Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2021, 16:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83