Alanya'nın sağlık tesislerine tam not

Alanya Belediyesi’nin kardeş şehri Litvanya Silute’den gelen sağlık heyeti ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alanya Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti.

Alanya'nın sağlık tesislerine tam not
Alaaddin Keykubat Üniversitesi  (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alanya Ağız Diş Sağlığı Merkezi Litvanya‘dan gelen sağlık çalışanlarını ağırladı. Alanya ile kardeş şehir olan Litvanya Silute‘den gelen sağlık heyeti Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan’ı ve hastane yönetimini ziyaret etti.

Silute Bölge Hastanesi Başhekimi Darius Steponkus’un bulunduğu heyet ile hastaneler arasında işbirliği ve gelecek dönem projelerinde ortaklık alanında anlaşmalar için görüşmeler yapıldı. Ziyarette akademik ve tıbbi anlamda yapılabilecek işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde de bulunuldu. Başhekim Dr. Tevfik Yazan Silute’den gelen heyetin sağlıkla ilgili merak ettiği soruları cevaplayıp, ülkemizin ve hastanenin sağlık alanındaki çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.  Dr. Tevfik Yazan, Silute Bölge Hastanesi Başhekimi Darius Steponkus’e ve beraberinde ki heyete sunum eşliğinde hastaneyi tanıttı. Daha sonra heyete; poliklinikler, acil servis, yataklı servisler ve hasta odaları gezdirildi. Heyete yeni açılan hizmet binası da gezdirilerek yerinde görüş alışverişinde bulunuldu. 
Silute‘den gelen sağlık grubu, iki ülkenin sağlık alanındaki farklılıklarını ve çalışmaları yerinde görerek değerlendirdi. Ziyaretin çok verimli geçtiğini dile getiren Başhekim Darius Steponkus, Türkiye’nin sağlık alanında çok iyi yerlerde olduğunu, sağlık turizminde de iyi yerlere geleceğine inandığını dile getirdi. Başhekim Dr. Tevfik Yazan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra Türkiye’nin sağlık alanında ciddi yatırımlarının olduğunu belirtti. Dr. Tevfik Yazan, “Ülke olarak insan odaklı hizmet vermekteyiz. Sağlık alanında en iyi hizmeti vermek için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Yakında tamamen hasta ve hasta yakınlarımızın hizmetine açılacak olan yeni hastanemizle birlikte daha kaliteli ve daha iyi sağlık hizmeti sunmak için hastane yönetimi olarak canla başla çalışmaktayız.  Hastanemiz sadece ülke vatandaşlarımız tarafından değil yurt dışından da birçok hasta tarafından tercih edilmektedir. Sağlıklarını kazanmak için yurt dışından hastanemizi tercih eden hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Yeni hastanemizle birlikte bu sayının daha da artacağına inanmaktayız. Bu durum da bizi mutlu etmektedir.” dedi. Silute’den gelen sağlık heyeti daha sonra Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 11:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83