'Alanya sağlık turizminin merkezi olabilir'

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Sağlık Turizmi Derneği öncülüğünde gerçekleşen "Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı"na katıldı. Kaymakam Tanrıseven, "Alanya sadece turizmde değil sağlıkta da Türkiye’nin gözdesi olacaktır" dedi.

'Alanya sağlık turizminin merkezi olabilir'

 Alanya Sağlık Turizmi Derneği öncülüğünde, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği, Bolu, Adana, Erzurum, Trabzon, Bursa, İzmir Sağlık Turizmi Derneklerinin katıldığı Çalıştay, Titan Select otel'de gerçekleşti.

banner111
DR. YAZAN "100 MİLYONA AŞKIN İNSAN ŞİFA AMACIYLA BAŞKA YERLERE GİTMEKTE"

Çalıştay'a Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in yanı sıra Alanya Belediye Başkan Vekili Ali Yenialp, ALTİD Başkanı Burhan Sili ve diğer davetliler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Tevfik Yazan gerçekleştirdi. Dr. Yazan, "Sağlık her zaman her şeyden bağımsız olarak günümüze kadar gelmiştir. 100 milyona aşkın insan şifa amacıyla başka yerlere gitmektedir. Uygun coğrafyası sayesinde Türkiye 'Sağlık Turizmi'nde ben de varım dedi. ALSTUD olarak 1. yılımızı doldurmadık fakat hızla gelişiyoruz. Alanya'da sağlık turizmi için 700 civarında tescilli otel bulunmaktadır. 2 Üniversitesi bulunan 40 yıllık turizm tarihi ile nam salmış Alanya'da böyle bir dernek kurmak istedik. Derneğimizi kurduktan sonra ziyaretler gerçekleştirdik. Ziyaretler esnasında federasyonlaşmaya karar verdik. Güç birliği yaparak bu dernekleri tek çatı altında toplayarak federasyonlaşacağız" dedi.

BAŞKAN SİLİ "SAĞLIK TURİZMİ DEVREYE GİRMELİ"

ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Bu geldiğimiz nokta her anlamda çok iyi olduğunu görüyorum. Kaymakam bey her toplantısında, 'Burada yabancılarda yaşıyor, evlerinizi açın ve Alanya'yı tanıtın' talimatı veriyor. Bu işi 12 aya yaymalıyız. Alanya'nın her konuda ciddi potansiyeli var. Deniz, kum, güneş felsefesinden çıkmalıyız. Bu noktada sağlık turizmi devreye girmeli" dedi.

YENİALP "ALANYA SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDAN EN UYGUN YERDİR"

Alanya Belediye Başkan Vekili Ali Yenialp, "Bir ülkeden diğer bir ülkeye tedavi amacıyla gidilmesine "Sağlık Turizmi" denir. Sadece hasta değil, hasta yakınlarının da rahatlığı önemlidir. Alanya, engelsiz kent olması için çalışıyoruz. Gün geçtikçe Alanya her konuda gelişiyor. Güneşin gülümsemesini eksik etmediği yer olan Alanya'nın kışın bir havası ılımandır. Bunun için Alanya'mız sağlık turizmi açısından oldukça uygun bir yerdir" dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN "ALANYA SAĞLIK TURİZMİNDE DE TÜRKİYE'NİN GÖZDESİ OLACAK"

Alanya sadece turizmde değil sağlıkta da Türkiye’nin gözdesi olacağını belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti: "Alanya'mız; yılda yaklaşık 4 milyon turist ağırlayan, 79 ayrı milletten yabancıların yaşadığı 38 bin yabancının ise mal mülk edindiği bir yerdir. Yabancı potansiyeli açısından İstanbul'dan sonra Türkiye'de en fazla yabancının yerleştiği ikinci yerleşim yeridir. Alanya'da sadece deniz, kum, güneş turizmi değil; tarih ve kültür turizmi de vardır. Turizmi çeşitlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede de Alanya Sağlık Turizmi Derneği, Alanya'yı sağlık turizminde de tanıtma gayreti içerisinde. Daha önce geniş katılımlı bir zirve yapılmıştı bugün ise federasyonlaşma çalışmaları yürütülecek."

TANRISEVEN "ALANYA MÜMBİT BİR POTANSİYELE SAHİP"

"Sağlık turizmi açısından Alanya oldukça mümbit bir potansiyele sahip. Yaz sezonunun uzunluğu, denizi, kumu, güneşi ile hem sağlık turizmi hem de yaşlı turistlere de hitap eden bir yer olduğunu görüyoruz. 1 milyara aşkın insan başka ülkelere seyahat ediyor. Bu seyahat çerçevesinde de gerek sağlık turizmi gerekse turistin sağlığı için bulundukları yerlerdeki sağlık kuruluşlarına gidiyorlar. Alanya'mız bu konuda oldukça uygun bir konumda. Alanya'ya üniversitemizin tıp fakültesi gelecek. Yıl sonunda tamamlanacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesini teslim alacağız. Ayrıca, açtığımız 50 üniteli Diş Hastanesi sağlığın geldiği boyutu gösteriyor. Özel hastanelerimiz de mevcut."

TANRISEVEN "SAĞLIKTA FİYATLAR YURTDIŞINA GÖRE UYGUN"

"Fiyat bakımı açısından Türkiye, sağlık turizminde oldukça uygun. Karşılaştırma yapıldığında; gerek Amerika gerek Birleşik Krallık'tan oldukça uygun fiyatlara burada tedavi olunabiliyor. Son yıllarda da Türkiye sağlık alanında devrim yaptı. Sağlık turizmini el birliği ile canlandıracağız."

Protokol konuşmalarından sonra Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Tevfik Yazan, katkı ve desteklerinden dolayı Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'e ve diğer protokol üyelerine plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 12:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83