Alanya'ya yeni Nefroloji uzmanı atandı

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atanan Nefroloji Uzmanı Doçent Doktor Zehra Eren hasta kabülüne başladı.

Alanya'ya yeni Nefroloji uzmanı atandı

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş hastane  yönetimi olarak  açılan  yeni branşlar ve yeni hekimlerle  birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti anlayışıyla çalıştıklarını söyledi. Taşbaş: “Aramıza yeni katılan hekimlerimizle birlikte gücümüze güç katarak daha kaliteli hizmet anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Açılan Nefroloji birimimizle  birlikte artık hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmadı. Aramıza yeni katılan meslektaşım Doçent Doktor Zehra Eren’e görevinde başarılar dilerim" dedi.  
Göreve başlayan Nefroloji Uzmanı Doçent Doktor Zehra Eren, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her hastanın kendisi için ayrı bir önem arz ettiğini vurgulayan Doç.  Dr. Eren, uzmanlık dalı hakkında da şu bilgileri verdi; 
“Nefroloji böbreklerin sağlığı ve hastalıklarıyla ilgilenen iç hastalıklarının bir yan dalıdır. 
Nefroloji Bölümü olarak böbrek hastalıkları, hipertansiyon, sıvı ve elektrolit (sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor gibi) dengesizliklerin , idrar anormalliklerinin (idrarda kan, idrarda protein/albumin bulunması gibi) tanı ve tedavisini  uygulanmaktayız.
Kronik hastalıkların (şeker hastalığı, yüksek tansiyon, romatolojik hastalıklar gibi) ve vücutta ani, hızlı gelişen hastalık durumların (sıvı kaybı, kalp yetmezliği, kana mikrop karışması-sepsis gibi), kullanılmakta olan bazı ilaçların (kemoterapi, ağrı kesici, antibiyotikler gibi) böbrekler üzerinde oluşturabildikleri olumsuz etkilerin değerlendirilmesi, çözümlerin üretilmesi ve önleyici tedbirlerin alınması da nefrolojinin görevleri arasında yer almaktadır.
Koruyucu tedbirlerin , ilaç tedavilerin yetersiz kaldığı durumlarda böbrek yerine koyma tedavilerinin (hemodiyaliz, periton diyaliz, böbrek nakli) planlanması, uygulanması ve bu hastaların hayat boyu takiplerini üstlenmekteyiz. “dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2018, 14:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83