Alanyalı diş hekimi yaşam savaşını kaybetti

Alanyalı diş hekimi yaşam savaşını kaybetti
Alanya'da trafik kazası sonrası sağ kolunda parçalı kırık oluşan ve gittiği üç hastanede geçirdiği bir dizi operasyon sonrasında beyin kanaması geçirip komaya giren diş hekimi Gamze Uğurlu Urhan'ın (49) uzun süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Alanya’nın Oba Mahallesi, Metro Kavşağı'nda 12 Eylül günü feci bir kaza meydana gelmiş, diş hekimi Gamze Uğurlu Urhan'ın içinde bulunduğu otomobille bir araç çarpışmıştı. Kaza sırasında arka koltukta oturan Urhan yaralanmış, ilk müdahalesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde yapılan Gamze Uğurlu Urhan'ın sağ kolunda, omuz altında parçalı kırık olduğu, herhangi bir duyu kaybı ve dolaşım bozukluğu olmadığı belirlenerek alçıya alınmıştı.
Gamze Urhan’ın eşi TUBİTAK’tan emekli mühendis Halis Urhan, ertesi gün hastaneye giderek yeniden röntgen çekilmesini istemiş, çekilen röntgende yanlış alçı nedeniyle kemiklerin kaydığı belirlenmişti. Tekrar yapılan ameliyatta yaşandığı iddia edilen birçok aksaklık sonucu Urhan’ın kolundaki atardamar kesilmişti. Ameliyatta nabzı duran Gamze Uğurlu Urhan, Alanya Başkent Hastanesi'ne sevk edilmişti.
Alanya Başkent Hastanesi'nde gece yarısı ilk damar nakli için ameliyata alınan Gamze Uğurlu Urhan, ‘Düşük bir nabız var’ denildikten sonra yapılan damar naklinin başarılı olmadığı iddia edilmiş, Urhan'a 16 Eylül'de ikinci kez damar nakli gerçekleştirilmişti. Nakil sonrasında kolda yoğun ödem tespit edilmiş ödemin damarlara zarar vermemesi için cerrahi operasyonla kasların çevresindeki kas zarları kol boyunca yırtılmıştı.
27 Eylül'de pansuman sırasında damarı yırtılan Gamze Uğurlu Urhan, Alanya Başkent Hastanesi'nde plastik cerrah olmaması nedeniyle Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne sevk edilmiş, bu arada Gamze Uğurlu Urhan'ın enfeksiyon kaptığı ortaya çıkmıştı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Urhan'ın 30 Eylül'de yapılan muayenesinde, koldaki atardamarın tıkandığı belirlenmiş, iki kez damar nakli ve pıhtı temizleme operasyonu yapılmıştı. Ardından Urhan yoğun bakıma alınmıştı. 2 Ekim'de yoğun bakımda beyin kanaması geçiren Urhan, komaya girmiş, beyin kanamasından sonra sağ kol için uygulanan tedaviden vazgeçilmişti. Urhan’ın bu kolunun ampute edileceği belirtilmişti.

DAHA FAZLA DAYANAMADI

Bunca olumsuzluklar sonrası bir yılı aşkın bir süredir yaşam mücadelesi veren Gamze Uğurlu Urhan’dan bugün acı haber geldi. Hayatını kaybeden 49 yaşındaki diş hekimi yarın Aşağı Oba Mezarlığı’na öğle namazına müteakip defnedilecek. Aseln Konyalı olan ve 8 yaşında bir kız çocuğu olan başarılı diş hekimi 3 yıldır Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapıyordu. Urhan’ın vefat haberi Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanları da büyük üzüntü yaşadılar. Başhekim Elif Çelik Akçalıoğlu başta olmak üzere Urhan’ın mesai arkadaşları adeta yas ilan ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2019, 19:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83