ALKÜ'de sağlıklı beslenme masaya yatırıldı

Alaya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hasan Basri Savaş tarafından “Kilo Verme ve Sağlıklı Beslenme” konulu bir konferans düzenlendi.

ALKÜ'de sağlıklı beslenme masaya yatırıldı
 ALKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Hasan Basri Savaş tarafından ALKÜ Rektörlüğü Konferans Salonunda sağlıklı beslenmenin sırlarının anlatıldığı konferansa ALKÜ’lü akademisyenler ile idari personel katıldı.
“SAĞLIKLI BESLENMEK GÜNÜMÜZDE ZORLAŞTI”

Avrupa ve Asya’nın farklı ülkelerinde sağlıklı beslenme ile ilgili çok sayıda bilimsel programda yer alan, uluslararası kongrelerin organizasyonunda bulunan Dr. Savaş, geçtiğimiz ay içerisinde İran’ın Tahran şehrinde Harezmi Üniversitesinin 100. Yılı kutlamaları kapsamında davet edilerek sağlıklı beslenme konferansı vermişti. Bu doğrultuda ALKÜ’de de bir konferans ile sağlıklı beslenmenin sırlarını anlatan Dr. Savaş, sağlıklı beslenmenin günümüzde zor bir iş haline geldiği fakat bu zorluğun bilgi ve davranışların doğru düzenlenmesi ile aşılabileceğini söyledi.

“DÜZENLİ BESLENME VE EGZERSİZ KANSERDEN KORUYOR”

Gıda katkı maddeleri, genetiği değiştirilmiş gıdalar gibi birçok teknoloji ürünü faktörün gıdanın içine girdiğini ve bu ürünler tercih edilmeden önce içerdiği muhtemel risklerin bilinmesi gerektiği anlatan Dr. Savaş; aynı zamanda çağımızın hastalıkları obezite, diyabet ve kalp-damar hastalıklarının çözümünün de doğru beslenme ile mümkün olabileceği dile getirdi. Savaş; “Sebep olarak da bu hastalıkların en önemli önlenebilir sebebi beslenmeyi düzenlemektir. Doğru beslenme kavramını bilimsel çerçevede detaylı olarak ele alınmalıdır.” diye konuştu.
Kanserden koruyucu beslenme kavramına ve bu kavramın bilimsel temellerine de değinilen Savaş, doğal ve mümkün olduğu kadar katkısız, miktarı çok az kısıtlayarak ve kontrol altında tutarak beslenmenin düzenli egzersiz ile birleşmesi halinde birçok ciddi hastalık ile birlikte kanser için de koruyucu olabileceğini ifade etti.

Konferansında, yakın zamanda çıkardığı ‘Kilo Verme ve Sağlıklı Yaşam Sırları’ kitabına internetteki büyük kitap satış sitelerinden ulaşılabileceğini ve güncel bütün beslenme önerilerinin kitapta özetlendiğini dile getiren Dr. Hasan Basri Savaş, konuşmasının sonunda bilimsel araştırmalarına destek olan TÜBİTAK, ALKÜ Yönetimi ve ALKÜ BAP başta olmak üzere bütün kuruluşlara teşekkürlerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2018, 18:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83