ALKÜ'de şok! Doktorlar bile şaşırdı

Sırt ve karın ağrısı şikayeti ile ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastane’sine başvuran hasta Selim Öztürk(63)‘den 3 kilo ağırlığında 25 cm çapında bir kitle çıkarıldı.

ALKÜ'de şok! Doktorlar bile şaşırdı
10 yıldır sırt ve karın ağrısı şikayetleri olan hasta Selim Öztürk ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Öğretim Üyesi Genel Cerrah Uzmanı Yılmaz Güler’e tedavi için başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda hastada, karaciğerinde kist hidatik (bir tür parazitin oluşturduğu bir hastalık) tespit edildi. Ameliyata alınan  hastanın operasyon sırasında karaciğerden bağımsız olarak alt kısmında  yaklaşık 25 cm çapında 3 kilo ağrılığında karaciğere, böbreğe, diyaframa ve ana damarlara baskı yapan bir kitle tespit edildi. Operasyon anında gördüğü karışında şaşkına  uğrayan Dr. Yılmaz Güler ve ekibi 2 saat süren müdahale sonunda başarılı bir şekilde kitleyi almayı başardı. Hasta aynı anda  hem karaciğerindeki kistten hem de sırt ve karın ağrısı şikayetlerine neden olan bebek kafası  büyüklüğündeki kitleden kurtuldu. Selim Öztürk’ün ilk ziyaretçileri ise ameliyatına giren sağlık ekibi  ve  Doktoru Yılmaz  Güler oldu. 

Yerleşim yeri olarak sıra dışıydı

Dr. Öğretim Üyesi  Genel Cerrah Uzmanı Yılmaz Güler, “Hastamıza  yaptığımız  tetkikler sonucunda  karaciğer kist hidatiği tespit ettik. Ameliyata aldığımız hastamız Selim Öztürk’te operasyon sırasında  karaciğerinden bağımsız bir bölgede 25 cm çapında ve 3 kilo ağrılığında  bir kitle tespit ettik. Bizim için sürpriz olan bu durum yerleşim yeri olarak sıra dışı ve zor bir bölgedeydi. Ameliyathane ekibimle  birlikte 2 saat süren bir operasyon sonunda kitleyi başarılı bir şekilde çıkarabildik. Ameliyat sonunda hastamızı 4 gün boyunca hastanemizde misafir ettik. Selim  Bey’in genel durumu iyi. Kendisi artık  ağrıları olmadan normal hayatına mutlu bir şekilde devam edebilecektir." dedi.  
 
Yeniden doğdum  

Selim Öztürk, yeniden  doğduğunu söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Öztürk; “
Operasyon sonunda kendimi rahatlamış gibi hissediyorum. Sırt ve karın ağrılarımdan artık kurtuldum. Hayatım boyunca iğne bile vurulmadığım halde doktorumun bana vermiş olduğu güven sayesinde çok rahat bir  operasyon geçirdim. Sağlık çalışanlarının göstermiş oldukları anlayış ve hoşgörü sayesinde kendimizi  evimizde gibi hissettik. Emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum.“ dedi.  

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş ve hastane yönetimi Dr. Öğr. Üyesi  Genel Cerrah Uzmanı Yılmaz Güler’i ve ameliyat ekibini  tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 12:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83