ALKÜ'den acil durum tadbikatı

ALKÜ'den acil durum tadbikatı
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında masa başında bir tatbikat gerçekleştirdi.
Hastane sivil savunma birimince hazırlanan ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibinin de yer aldığı tatbikatta olası bir afette uygulanacak stratejiler masaya yatırıldı. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sivil Savunma Amiri Gökhan Yaşar katılımcılara; afet ve acil durum temel kavramları, hastane olay yönetim sistemi, kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları, acil müdahale planının aktivasyonunda bilgi yönetimi gibi konuları hakkında bilgi verdi.Tatbikatı, Başhekim Yardımcısı ve aynı zamanda HAP Başkanı olan Op. Dr. Ali Gök yönetti. Özellikle yangın konulu afeti işleyen HAP ekibi, tatbikatın verimli geçtiğini söyledi. Afet ve olası bir acil durumla karşı karşıya gelindiğinde sunulması gereken sağlık hizmetlerini masaya yatırdıklarını söyleyen Gök,
İlerleyen zamanlarda uygulamalı tatbikat da yapacaklarını belirti. Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ali Gök: ”Hastanemizin afet profilini inceleyerek olası tehlikelere karşı programımızı oluşturduk. Hastanemizin fiziksel, insan gücü ve işlevsel olarak hazırlıklı olmasını sağlamak adına afet halinde zamanında, hızlı ve etkili müdahalede bulunmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Oluşturduğumuz HAP yönetimine ve Sivil Savunma Birimimize büyük önem vermekteyiz. Bizlere bu süreçte katkı sağlayan Antalya İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibine teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2019, 17:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83