'ALKÜ, dijital hastane olma yolunda emin adımlarla ilerliyor'

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitim toplantılarına devam ediyor.

'ALKÜ, dijital hastane olma yolunda emin adımlarla ilerliyor'

 ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Selbinaz Dere Bağışlar, Tıbbi Sekreterlere işleyişle ilgili çeşitli konularda eğitimler verdi. Eğitimde, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlara (TGAP) yönelik hazırlanan faaliyetlere de değinen Bağışlar; "Kamuda kaynakların verimli kullanılması, maliyetlerin ve harcamaların azaltılması, gelirlerin arttırılması amacıyla, verimlilikten ve verilen sağlık hizmet kalitesinden ödün vermeden tasarruf tedbirlerinin uygulandığını belirterek bu konuda tüm sekreterlere uyarılarda bulundu. 

banner111
Dijital Hastane yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

“Dünyadaki dijital dönüşüme biz de Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde ayak uydurmakta hastalarımıza yeni bir hizmet anlayışı sunmaktayız. Hastalarımızın tüm verilerini dijital ortama taşıyarak zaman ve mekandan tasarruf sağlamaktayız. Bilgilere erişimin kolaylıkla sağlanabilmesi, tanı ile tedavi hizmetlerinin hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması adına ise çalışmamalarımız devam etmektedir. “dedi. Bağışlar, dijital hastane kapsamında elektronik arşive de geçmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. 

Kimliksiz kayıt yapmayın! 
Hastanemize başvuran hastaların kimlik tespitinin doğru bir şekilde yapılarak kaydedilmesi gerekmektedir. Bu sizin en büyük sorumluluklarınız arasında yer almaktadır.” diye konuşan Bağışlar’ın ardından Faturalama birimi sorumlusu Burçak Tekgül de hasta kayıt kabul işlemleri, hizmet verilen kurumlar ve düzenlenmesi gereken evraklar, anlaşmalı kurumlar, turizm hastaları hakkında bilgi verdi. Verilen eğitimle ilgili düzenlenen kısa bir testle toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83