ALKÜ Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi

ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi.

ALKÜ Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, diyabet  hastalarının hastalığıyla doğru mücadele edebilmesi adına açtığı diyabet okulundan ilk mezunlarını verdi.  
Sağlık Bakanlığı tarafından diyabet hastalığı ile mücadele kapsamında hayata geçirilen eğitim protokolünün ilk ayağında diyabetle yaşama konusunda ayrıntılı bilgi alan hasta ve hasta yakınları düzenlenen törenle  sertifikalarını aldı.  Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evrim Çakır ve Diyabet Hemşiresi Huriye Karabıyık tarafından verilen eğitimlerde; diyabet hastalığının nedenleri, tedavisi, diyabetle yaşam, egzersiz programı, beslenme alışkanlıkları, insülin tedavisi, evde diyabet takibi, hangi bulgularla hekime başvurmak gerektiği, rutin kontrollerin önemi gibi konularda katılımcılara bilgi verildi. 
 
Düzenlenen törende katılımcılar kendileri adına  çok faydalı bir eğitim programı olduğunu vurgulayarak hastalıkları konusunda bilmedikleri birçok bilgiye artık sahip olduklarını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular. Hastane yönetimi  ise düzenlenen törende hastalarının daima yanında olduklarını ve sağlıklarının  takipçisi olacaklarını söyledi. Diyabet Hemşiresi Huriye Karabıyık ise herkesi diyabet okuluna davet etti. Karabıyık: ”Diyabet okulumuz tüm hızıyla devam etmektedir. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evrim Çakır’ın katkılarıyla düzenlenen eğitim programımızda yeni öğrencilerimizi bekliyoruz. Diyabet hastalığını merak eden herkese kapımız açıktır. Amacımız hastalıklar konusunda bilinçli bir kitle oluşumuna katkı sağlamaktır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2018, 16:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83