ALKÜ, “Dünya Diyabet Günü”nde farkındalık yarattı

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Dünya Diyabet Günü” kapsamında şeker hastalığına dikkati çekmek, farkındalık yaratmak adına halka yönelik bir eğitim semineri düzenledi.

ALKÜ, “Dünya Diyabet Günü”nde farkındalık yarattı
 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evrim Çakır’ın anlatımıyla düzenlenen eğitimde diyabet hastalığının belirtileri, korunma yolları ve tedavisi konuşuldu.
Modern yaşamın diyabeti tetiklediğine dikkati çeken Doç. Dr. Evrim Çakır daha hareketli bir hayat, sağlıklı beslenme ve diyet alışkanlığı ile diyabetten korunabileceğini söyledi. Doç Dr. Çakır: "Diyabet hem ülkemizde hem de tüm dünyada önemli bir sağlık sorunudur. Uluslararası Diyabet Federasyonunun bu seneki Dünya Diyabet günü teması “diyabet her aileyi ilgilendirir” oldu. Hareketli yaşam tarzı, sağlıklı beslenmek, stresten uzak durulması, sigara ve alkol alışkanlıklarının bırakılması, yeterli uyku, sağlık kontrollerimizin düzenli yapılması diyabetten korunmanın yolları arasında yer almaktadır.
Diyabetin belirtileri arasında ise; ağız kuruluğu, aşırı su içme ihtiyacı, sık idrara çıkma, iştah artışı, yorgunluk, görme bulanıklığı baş göstermektedir. Bu belirtilerden birisini yaşıyorsanız açlık ve tokluk şekerinize baktırın. En yakın zamanda uzman bir hekime danışın” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 16:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83