ALKÜ EAH'nde bu ameliyat ilk kez yapıldı

ALKÜ EAH'nde bu ameliyat ilk kez yapıldı
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir ilk daha. KBB Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Caner Şahin ve KBB Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gözde Kubat tarafından hastanede ilk kez tükürük bezi tümörü ameliyatı yapıldı. Sol yüz sinirinin üzerinden 5 santimetrelik kitle çıkartılan 64 yaşındaki Tahir Uğurelli başarılı operasyonun ardından eski sağlığına kavuştu.
Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Caner Şahin ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde Kubat ile birlikte Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ve ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı hasta Uğurelli’yi servisinde ziyaret etti.
Operasyonun zorluk derecesine dikkati çeken Doç. Dr. Şahin: ”Hasta bize yüzünde geçmeyen bir şişlik şikayeti ile başvuruda bulundu. Yapılan tetkikler sonrasında hastamızın sol tükürük bezinde yüz sinirinin üzerinde bir kitle tespit ettik. Tükürük bezi ameliyatlarında en büyük risk tümörlerin temizlenirken sinirlerle yakın ilişkide olması ve buna bağlı olarak karşılaşılan sinir hasarlarıdır. Yaklaşık 5 saat süren ameliyatımızı felç ya da hissizlik oluşmadan başarılı bir şekilde tamamladık. Kulak Burun Boğaz Kliniği olarak yeni alınan cihazlarımız sayesinde bu tarzda hastalarımızın tedavilerini hastanemizde gerçekleştirmeye devam edeceğiz.“ Dedi.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan ise bu tür ameliyatların tecrübe ve ekip çalışması gerektirdiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Kalan: ”Tedarik edilen yeni ekipmanlar ve modern cihazlarla birlikte hekim arkadaşlarımız zorlu bir ameliyatı başarılı şekilde gerçekleştirdi. Üniversite hastanesi olarak akademisyen arkadaşlarımızın başarıları bizleri çok mutlu etmektedir. Şehrimize sağlıkta sunduğumuz yenilikçi hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Vatandaşlarımızın bu tür ameliyatlar için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmadı. Üniversitemizin kadrosunda yer alan akademisyen arkadaşlarımızı tebrik ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başarı grafiğinin her geçen gün arttığını belirten Prof. Dr. Lakadamyalı: ”Türkiye'de tam donanımlı hastanelerde gerçekleştirilen özellikli bir ameliyatı sağlık tesisimizde başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Sağlık hizmetimizin genişletilmesi, yapılamayan ameliyatların yapılabilmesi için üniversitemizin destekleriyle birlikte güzel işler yapmaya çalışmaktayız. Vatandaşlarımızın bu tür tedaviler için şehir dışına gitmelerine gerek kalmadı. Bizler hayatınıza dokunmaya, yaşamınızda yeni hikayeler yazmanıza katkı sağlamaya devam edeceğiz. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimi sunarken emeği geçen hekim arkadaşlarıma ve akademik desteğiyle her zaman yanımızda olan Prof. Dr. Ekrem Kalan’a teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
Tahir Uğurelli ise emeği geçen herkese teşekkür etti. Uğurelli: ”Doktorlarımın bana vermiş olduğu güven sayesinde emin ellerde olduğumu biliyordum. Şifayı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde buldum. Gerek doktorumun gerekse hastane yönetiminin ve sağlık çalışanlarının ilgisi beni çok mutlu etti." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2020, 13:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83