ALKÜ EAH'nde turizmcilerle Covid-19 zirvesi

ALKÜ EAH'nde turizmcilerle Covid-19 zirvesi
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Burhan Sili ve yönetim birimi ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı'yı makamında ziyaret ederek yurt dışı çıkışları için istenen PCR testi hakkında bilgi aldı.

Pandemi nedeniyle uygulanan uluslararası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte yurt dışı çıkışları için birçok ülke tarafından PCR testi şartı getirildi. Bu testi yapmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen hastanelerden biride ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Bu kapsamda ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı'yı yerinde ziyaret eden ALTİD Başkanı Burhan Sili Covid-19 testi istenen kişilerin izlemesi gereken yol hakkında hem bilgi aldı hem de tesis içinde özel oluşturulan pcr alanını ziyaret etti. Ziyaret esnasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Prof.Dr. Hüseyin Lakadamyalı:” Sağlık Bakanlığımızdan aldığımız yetki kapsamında hastanemizde özel alan oluşturduk. Burada şehrimize gelen turistlerin veya yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlarımıza 14 günlük karantina uygulamasıyla karşı karşıya kalmamaları için Covid-19 test merkezimizi açtık. PCR alanımızda aksama yaşanmaması adına 24 saat hizmet vermekteyiz. Yurt dışına uçuş için öncelikle kişilerin Halk Bankası'na 260 tl olan Covid-19 test ücretini yatırması gerekmektedir. Daha sonra yatırdıkları paranın dekontu, pasaport fotokopisi ve uçuş bileti fotokopisi ile birlikte hastanemize mücaraat edecekler. Burada PCR alanında numaratörümüz bulunmaktadır. Numaratörden sıra alan kişiler sırasıyla içeriye alınmaktadır.Evrakları kontrol edilerek, Sağlık Bakanlığımıza veri gişirleri yapılmaktadır. Pasaport veya kimlik belgesi ve uçuş bileti tek tek kontrol edilen kişiler daha sonra test alanına yönlendirilmektedir.Kişilerin Covid-19 testlerini Türkiye'den ayrılmadan önce yaptırmaları ve sonucunu yaşadıkları ülkelere 48 saat içinde vermeleri gerekiyor. Görevli olarak yurt dışına çıkacak olan kamu görevlilerinden ise ücret alınmamaktadır. Bu görevlilerin bizlere görev belgelerini ibraz etmesi gerekmektedir. Bizim hastane yönetimi olarak herkesten bir ricamız var. Testi yaptırmak için gelenlerin sosyal mesafe kurallarına kendi ve başkalarının sağlığı için uymalarıdır. Bunun için PCR alanımızda mesafe kurallarını belirten görseller hazırladık. Özellikle danışma ve güvenlik birimimiz tarafından sesli olarak uyarılar yapılmakta, hastlarımız bilgilendirilmektedir. Numaratörden sıralarını alan kişiler içinse özel bekleme alanları oluşturduk. Buna rağmen bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmemektedir. Buradan bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Lütfen kendinizin ve başkasının sağlığını tehlikeye atmayın! Sosyal mesafe kurallarına uyalım” diye konuştu.
Burhan Sili:” Pandemi boyunca sağlık çalışanlarının özeverili ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür etti.Sili:” Dünya ve ülkemiz büyük bir sınavdan geçmektedir.Turizmin başkentinden biri olan şehrimizde gerekli tedbir ve önemler alınmakta bu kapsamda da yabancı misafirlerimizi ağırlamaktayız. Sizlerin sayesinde de yapbozun en büyük parçası tamamlanmaktadır. Bir kez daha verdiğiniz hizmetten dolayı herkes adına teşekkür ederim “dedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 16:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83