ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk

ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji kliniği Alanya’da yeni bir operasyona imza attı. Havva Söylemez ve Zeliha Uslu adlı 2 hasta ilçede ilk kez gerçekleştirilen laparoskopik üriner sistem taş cerrahisi ile eski sağlığına kavuştu.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Akkoç’a şiddetli yan ağrısı şikayeti ile başvuran iki hastaya yapılan muayene, tetkik ve görüntüleme yöntemleri neticesinde Havva Söylemez’e sol üreterinde (idrar kanalı) 2.5 cm’lik, Zeliha Uslu’ya da sağ böbreğinde 4.5 cm’lik böbrek taşı olduğu söylendi. Taşların her iki hastanında böbreğine zarar verdiği saptandı. Tomografi ölçümü neticesinde taşların oldukça sert olduğu anlaşılarak operasyona karar verildi. Hastalara laparoskopik üriner sistem taş cerrahisi ( kapalı idrar yolu) hakkında bilgi veren Doç. Dr. Akkoç onaylarını alarak ameliyata aldı.

Operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ali Akkoç, laparoskopik olarak gerçekleştirilen her iki ameliyattada 3 adet 0,5-1 cm’lik deliklerden böbreğe ulaşılarak operasyon gerçekleştirildi ve taşlar mevcut deliklerden bir tanesi hafif genişletilerek tek parça olarak çıkartıldı” dedi. Laparoskopik cerrahinin avantajlarına değinen Dr. Akkoç “Operasyon sonrası hastanın toparlanma süresinin kısalması, hastanın daha az ağrı hissetmesi, fıtık gibi olası komplikasyonların daha az olması ve kozmetik olarak daha yüz güldürücü sonuçların olması laparoskopik cerrahinin önemini arttırmaktadır” diye konuştu. Cerrahinin bir ekip çalışması olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ali Akkoç, bu operasyonda desteğini esirgemeyen Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Topçuoğlu’na da teşekkürlerini iletti.
Hasta Zeliha Uslu operasyonla çıkartılan kalp şeklindeki taşı kolye yapıp saklayacağını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2021, 09:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83