Alzheimer hastalarına 'akupunktur'

İmmunoloji Uzmanı Akupunkturist Dr. Buğra Buyrukçu, ülkede bugün yaklaşık 600 bin alzheimer hastası olduğunu belirterek, "Çarelerden biri akupunktur olabilir. Bu yöntemle çok başarılı sonuçlar alınıyor" dedi.

Alzheimer hastalarına 'akupunktur'
Akupunkturist Dr. Buğra Buyrukçu, çağın en önemli hastalıklarından birinin alzheimer olduğunu, hastalığın sadece hastayı değil yakın çevresindeki herkesi etkilediğini söyledi. Dr. Buyrukçu, araştırmalara göre Türkiye'de bugün alzheimer hastası sayısının 600 bine ulaştığını, hastalığın ailelerle birlikte milyonlarca kişinin ekonomik ve sosyal yaşamını sekteye uğrattığını kaydetti. Dr. Buyrukçu, "En sık görülen bunama nedeni olan alzheimer’dır. Yaşlılarda üçüncü ölüm nedeni olan ve yaklaşık yüzde 90 oranında artış gösteren alzheimer’ın tedavisine yönelik araştırmalar sürmektedir. Bu araştırmalardan biri de akupunktur yöntemidir. Akupunktur ile alzheimer tedavisinde muazzam sonuçlar alınmaktadır" dedi.

"Hafıza ve günlük yaşam becerileri gelişiyor"

Alzheimer tedavisinde akupunktur yöntemi kullanılan hastalarda gözle görülür iyileşme kaydedildiğinin altını çizen Dr. Buyrukçu, "Alzheimer hastalarında 3 ay boyunca haftada üç seans olacak şekilde işlem yapılmaktadır. Seanslar 30 dakika sürmekte ve bazı bölgelerde elektro akupunktur uygulaması gerçekleşmektedir. Hastanın 3 aylık gelişim süreçlerine göre haftada iki ve daha sonra haftada bir olacak şekilde uygulamaya devam edilmektedir. Yine güzel bir akupunktur tekniği olan ‘scalp akupunkturu’ bu hastalarda yapılması gereken önemli bir uygulamadır. Akupunktur uygulanan hastaların hafıza testlerinde çok daha iyi skorlar elde edilmekte, hastalığın tedavisinde kullanılan bazı ilaçlardan daha başarılı sonuçlar vermektedir. Bu yöntemle hastalarda hafıza ve günlük yaşam becerilerinin geliştiği görülmektedir" ifadelerini kaydetti.

"Elektro akupunktur BDNF salınımını arttırıyor"

Alzheimer hastalarında, beyindeki uzun süreli anıların tutulmasında önemli olan Beyin Türevi Nörotrofik Faktör (BDNF) düzeylerinde de azalma olduğunu ifade eden Dr. Buyrukçu, "Elektro akupunktur tedavisi, BDNF salınımını önemli ölçüde artırmaktadır. Sonuçta mekansal öğrenme ve hafıza gelişmektedir. Beyin, glikoz kullanımını arttırmaktadır. Elektro akupunkturun alzheimer tedavisinde kullanılan donapezil etken maddesine göre çok daha etkili olduğu görülmüştür" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 15:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83