Alzheimer’a karşı sudoku çözdüler

Muratpaşa Beldiyesi Yaşlı Evi’nde 60 yaş üstü deneyimli kent sakinleri, 21 Eylül Dünya Alzheimer Farkındalık Günü’nde, hep birlikte zeka oyunu oynadı. Yaşlılar, Zeka Oyunları Eğitmeni Gazi Umdu rehberliğinde sudoku çözdü.

Alzheimer’a karşı sudoku çözdüler

 Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘Yaşlı Dostu Kentler ve Toplumlar Ağı’ üyesi olarak kabul ettiği Muratpaşa Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Farkındalık Günü’nde yaşlılarıyla birlikteydi. Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci de etkinlikte deneyimli kent sakinlerini yalnız bırakmadı.

banner111
Muratpaşa Belediyesi’nin yaşlıların gündelik hayattan kopmadan bir arada olmaları için hizmete açtığı 3 Yaşlı Evi’nden biri Falez 2 Parkı Yaşlı Evi’nde düzenlenen etkinlik, Nörolog Burcu Eray’ın Alzheimer hastalığına yönelik sunumuyla başladı. Eray, yaşlılara kendisini unutkanlık ve hafıza kaybıyla gösteren Alzheimer’dan korunma yöntemlerini anlattı, sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmek için yapılması gerekenleri paylaştı.

Sunumun ardından Zeka Oyunları Eğitmeni Gazi Umdu rehberliğinde yaşlılar Alzheimer, demans gibi ileri yaş hastalığına yakalanma riskinin azaltılmasında etkinliği bilinen zeka oyunları oynadı. Muratpaşa’nın deneyimli kent sakinleri hep birlikte sudoku çözdü.




Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 17:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83