ANNE VE BABALARI ÇOCUKLAR UYARACAK

Antalya 2'nci Bilim Festivali'nde öğrencilerle bir araya gelen Memorial Antalya Hastanesi Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, kanserin mücadele edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek, kansere neden olabilecek yaşam tarzının 7-10 yaşlarında başladığını söyledi.

ANNE VE BABALARI ÇOCUKLAR UYARACAK

 Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 2'nci Bilim Festivali Cam Piramit'te başladı. Festivalde, bilimsel ve teknolojik konuları içeren stantların yanında sağlık alanındaki merak uyandırıcı gelişmelerin gözlemleneceği tıp stantları da bulunuyor.

banner111

"KANSER MÜCADELE EDİLEBİLİR VE ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIK"

Festivalde, Miio Youth Group tarafında kurulan kanser bilgilendirme standına konuk olan Memorial Hastanesi Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, festivale gelen öğrenciler ve vatandaşlarla yakından ilgilenerek kanser hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere kanser ve bağışıklık sistemi hakkında bilgiler veren Özdoğan, "Öğrencilerimiz ile tamamen birlikte kurduğumuz proje ile onlara kanseri anlatıyoruz. Kanserin oluşum şekli ve nedenleri hakkında detaylı bilgiler veriyoruz. Kanser hücresini ele alıyoruz. Biz burada bir şey vurgulamak istiyoruz. Kanser mücadele edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır" diye konuştu.

"ARTIK ÇOCUKLARIMIZ HAREKET ETMİYOR"

Gençlerin ve çocukların kansere karşı önlemlerini daha erken almalarını isteyen Özdoğan, "Gençlere, kendilerini koruyabileceklerini ve ailelerine de bu konuda önemli bilgiler verebileceklerini anlatıyoruz. Sigara, sağlıksız beslenme, sedanter yaşam ile mücadeleyi bugüne kadar hep 40 yaşından sonra yapmaya başladık. Bunun doğru olmadığını hep söyledik. Kansere giden yaşam tarzı 7-10 yaşında başlıyor. Artık çocuklarımız hareket etmiyor, oyun oynamıyorlar. Bu üç tane unsur ile mücadele edersek kanser konusunda yol almış oluruz" dedi.

ANNE VE BALARA SİGARA BIRAKIN ÇAĞRISI

Anne ve babalara bir an önce sigarayı bırakmaları yönünde çağrı yapan Prof. Dr. Özdoğan, "Kendileri bırakmadan çocuklarından bırakmalarını istemeleri doğru bir davranış değil. Okullarda öğretmenlerimizin sigara içmemesi gerekiyor. Artık buna devletin müdahaleleri yetmiyor, toplumsal olarak benimsemeliyiz. Kamu spotları ve eğitimler ile bunları daha iyi seviyelere çekmeliyiz. Eğitim olmadan yol alamayız" şeklinde konuştu.





Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 11:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83