Annelere kolaylık sağlayacak cerrahi metod uygulamada

Gebeliğin getirdiği değişimler sonucu safra kesesi taşı ve fıtık operasyonu geçirmek zorunda olan anneler artık daha kolay ve hızlı iyileşerek bebeklerini kolayca emzirebilecek. Medicana International Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Önder Sürgit, bebeğini sezaryenle dünyaya getiren annelerin, gebelikte yaygın olan safra kesesi taşı ve göbek fıtığı ameliyatlarını, doğumun hemen ardından sezaryen kesisinden gerçekleştirebildiklerini kaydetti. Doç. Dr. Sürgit'in tıp literatürüne giren bu iki yöntemle annelerin daha çabuk iyileşeceğini ve bebeklerini kolayca emzirebileceklerini söyledi.

Annelere kolaylık sağlayacak cerrahi metod uygulamada

 Gebelerde karın içi basıncın artması ve hormonal değişikliklerin yaygın olarak safra kesesi taşı ve göbek fıtığı oluşumuna neden olabildiğini belirten Doç. Dr. Sürgit, doğumun ardından yapılması tercih edilen bu operasyonların bebeğini henüz dünyaya getirmiş anneler için sıkıntı kaynağı olduğunu aktardı. Doç. Dr. Sürgit, annenin yeniden ameliyat stresi yaşamaması ve ilaç almaması için bu operasyonların doğumun hemen ardından gerçekleştirildiğini söyleyerek, "Eski yöntemde bu ameliyatlarda, sezaryen kesisinin kapatılmasının ardından 4 yeni delik açılıyordu. Kesi fazla olduğu için zorluğu da komplikasyon riski de daha fazlaydı ve hastanın hastanede kalma süresi uzuyordu. Anne, bebeğini kucağına alamıyor, anne-bebek ilişkisi bozuluyor, emzirme sorunu yaşanıyordu. Yeni yöntemle bu sıkıntılar geride kaldı, bu yeni metotların en önemli katkısı anne-bebek ilişkisinde sağlanıyor" şeklinde konuştu.

banner111
Doç. Dr. Sürgit ayrıca, operasyon sezaryen kesisinden uygulandığında fıtığın olduğu bölgeye daha büyük bir yama uygulayabildiklerini de gördüklerini belirtirken, bu büyüklüğün fıtığın tekrarlama ihtimalini de en aza indiğini vurguladı.



Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 11:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83